29
Nisan
2024
Pazertesi
AKSARAY

Doğalgaza 'merhaba' eylülde

Aksaray’da doğalgaz hattı inşaatı başladı. Çalışmaları yerinde inceleyen Belediye Başkanı Nevzat Palta, 2005 yılı Eylül ayında doğalgazın yanmaya başlayacağını açıkladı.

Doğalgaz çalışmalarının başladığı Selçuklu Mahallesi Karasu mevkiinde incelemeler yapan Belediye Başkanı Nevzat Palta, "Doğalgaz çalışmaları, ilgili firma tarafından başlatıldı.

Çelik boruların döşeme ve kaynak işlemleri devam ediyor. Yaklaşık 2 bin metrelik borunun kaynak işlemi yapıldı. Boru döşeme işlemleri Galericiler ve Toptancılar Sitesi arkasından başladı. Paşacık, Taşpazar, Fatih mahalleleriyle Ereğlikapı Mahallesi’nin bir bölümü, şehir merkezindeki önemli güzergahlar ve resmi dairelerde Eylül ayı itibariyle doğalgaz kullanımına başlanacak. Aksaray Belediyesi olarak doğalgaz çalışmalarını yakından takip ederek en kısa zamanda tüm şehre doğalgazın ulaştırılması için elimizden gelen çabayı göstereceğiz" dedi.

Doğalgazın halka tanıtılması ve avantajlarının anlatılması için çalışmalar yapacaklarını ifade eden Belediye Başkanı Nevzat Palta, "İnşallah önümüzdeki Mayıs ayının ortalarında doğalgazla ilgili büyük bir tören düzenleyeceğiz. Doğalgazı halkımıza kapsamlı bir şekilde tanıtacağız. Doğalgazın faydaları ve avantajlarını anlatarak halkımızı bilinçlendireceğiz" şeklinde konuştu. Başkan Palta, incelemeler sırasında doğalgaz borularına kaynak da yaptı.

İHA
Yayın Tarihi : 26 Nisan 2005 Salı 17:18:11
Güncelleme :30 Nisan 2005 Cumartesi 18:17:05


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?