29
Nisan
2024
Pazertesi
AKSARAY

Doğalgazda abonelik başlıyor

Aksaray’da Doğalgaz çalışmalarını sürdüren ERS firması, 2005 yılında Aksaray’da 150 sokakta doğalgazın yanmaya başlayacağını açıkladı. Belediye Meclis Salonu’nda Belediye Başkanı Nevzat Palta ve ERS Doğalgaz Dağıtım A.Ş Genel Müdürü Şinasi Çolak, doğalgaz ile ilgili merak edilen konuları masaya yatırdı.

1.5 yıldır çalışmaların devam ettiğini ifade eden Belediye Başkanı Nevzat Palta, "Vatandaşlarımızın doğalgaz ile ilgili ne zaman gelecek, öncelikli olarak hangi mahallelere verilecek yönünde soruları vardı. Doğalgaz çalışmaları fiili olarak başladı ve 6-7 kilometrelik bir hattın döşemesi yapıldı. Eylül ayında da doğalgaz yanmaya başlayacak. Konuyla ilgili 2 hafta içinde mikro düzeye indirilmiş projeleri vatandaşlara anlatacağız" dedi.

Doğalgaz dağıtım lisansını aldıktan sonra yoğun mühendislik çalışmalarının başladığına işaret eden ERS Doğalgaz Dağıtım A.Ş Genel Müdürü Şinasi Çolak ise "Lisans alındıktan sonra tesis edilecek doğalgaz şebekesi uygulama plan ve projeleri hazırlanmıştır. Doğalgaz şantiyesinin açılmasıyla birlikte hat döşeme çalışmaları hızlı bir şekilde başlatılmıştır. 2005 yılında yaklaşık olarak 20 kilometre çelik ana hat ve 180 kilometre polietilen ana ve servis hattı döşenmesi planlanmıştır" dedi.

"2005 YILINDA, 155 SOKAKTA DOĞALGAZ YANMAYA BAŞLAYACAK"

Eylül 2005 tarihinde doğalgazın yanmaya başlayacağını belirten Çolak, "Eylül ayı itibariyle Paşacık, Taşpazar, Ereğlikapı ve Fatih Mahalleleri’ndeki cadde ve sokaklara gaz verilmesi öngörülmektedir. Eylül 2005’te itibaren sonbahar ve kış aylarında gaz bağlanacak, kentsel nüfusun ağırlık merkezi olan kent merkezinde 155 sokak ve caddede doğalgaz isteyen vatandaşlar tarafından kullanılmaya başlanacak. Bu mahallelere ne zaman gaz verileceği haziran ayı itibariyle duyurulmaya başlanacak" dedi.

Abone işlemlerinin başlayacağını da ifade eden ERS Genel Müdürü Çolak, "Cumhuriyet Caddesi üzerinde bulunan ERS Aksaray Doğalgaz Dağıtım A.Ş Genel Müdürlüğü ve Abone Merkezi hizmete açılacak ve abone kayıtlarına başlanacaktır. Bunun yanı sıra önümüzdeki haftalar içinde mahalle muhtarlarına, apartman yöneticilerine ve Aksaray halkına yönelik tanıtım-eğitim çalışmaları yapılacaktır. Vatandaşlarımıza doğalgaz hakkında gerekli tüm bilgileri, doğalgazın avantajlarını anlatacağız" şeklinde konuştu.

İHA
Yayın Tarihi : 17 Mayıs 2005 Salı 15:28:12
Güncelleme :18 Mayıs 2005 Çarşamba 13:11:29


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
alier IP: 193.255.251.xxx Tarih : 21.05.2005 11:10:56
aksarayın en önemli problemlerinden bir olan havakirliliği nihayet sona erecek aksaray gibi doğal üzellikleriyle türkiyde eşi benzeri bulunmayan bir ilin doğalgazla canlanması hepimiz sevindirir. özellikle sanayin gelişmesi açısından doğalgaz çok önemlidir.