30
Nisan
2024
Salı
AKSARAY

Dönerciler denetleniyor

Aksaray’da gıda maddesi satan ve imal eden işyerlerini sıkı denetimden geçiren belediye ve Tarım Müdürlüğü ekipleri, vatandaşlardan gelen şikayetler üzerine et ve tavuk döner satan işyerlerini denetlediler.

Yapılan denetimler sırasında bazı işyerlerinin genel temizliğinin yetersiz olduğu ve sağlıksız koşullarda çalıştığı gözlendi. Belediye ve Tarım Müdürlüğü ekipleri, kurallara uygun davranmayan işyeri sahipleri hakkında yasal işlem yaparak, işletmecileri uyardılar ve eksikliklerini gidermeleri için süre tanıdılar.

Halk sağlığının korunması için üzerlerine düşen görevi yaptıklarını belirten Aksaray belediye başkanı Nevzat Palta, konuyla ilgili açıklamasında şunları söyledi:

"Belediyemiz halkımızın sağlığının korunması için diğer kamu kuruluşlarıyla sürekli dayanışma içindedir. İl Tarım Müdürlüğü ve belediyemiz zabıta müdürlüğü ekipleri tarafından ortaklaşa denetim yapılmakta, şehrimizde gıda maddesi satan veya imal eden tüm işyerleri periyodik şekilde denetimden geçirilmektedir. Vatandaşlarımızdan gelen şikayetler üzerine dönerciler denetlenmiş, temizliği yetersiz görülen veya sağlıksız koşullarda çalışanlar ciddi şekilde uyarılarak, halkımızın sağlığını tehdit edici unsurlar ortadan kaldırılmıştır. Denetimler her zaman devam edecek. Vatandaşlarımızdan gelen şikayetler anında değerlendirilecek. Halk sağlığını tehdit etmeye çalışanlara fırsat verilmeyecektir."

Kenthaber
Yayın Tarihi : 25 Mayıs 2005 Çarşamba 17:40:12
Güncelleme :26 Mayıs 2005 Perşembe 13:16:54


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?