3
Mayıs
2024
Cuma
AKSARAY

DP lideri Soylu Aksaray'da

Demokrat Parti (DP) Genel Başkanı Süleyman Soylu, "Yine Türkiye demokraside duvara toslamıştır. Türkiye Ergenekon davası ile kapatma davasının arasına sıkıştırılmaya çalışılmaktadır" dedi.

Partisinin İç Anadolu Bölge Toplantısı'na katılmak ve çeşitli ziyaretlerde bulunmak üzere Aksaray'a gelen DP Genel Başkanı Süleyman Soylu, partililer tarafından Taşpınar mevkiinde karşılandı. Parti otobüsüyle halkı selamlayarak toplantının düzenlendiği Ağaçlı Melendiz Otel'e giden Soylu, partililerle bir süre sohbet etti.

DP Genel Başkanı Soylu, toplantıda yaptığı konuşmada, Türkiye'nin demokraside duvara tosladığını söyledi. Ülkeyi kendi sorunlarından uzaklaştırmaya çalışan bir anlayışı asla kabul etmediklerini belirten Soylu, "Yine Türkiye demokraside duvara toslamıştır. Her sabah kalktığımızda yeni bir senaryo ile uyanan Türkiye. Bir kapatma davası, bir Anayasa Mahkemesi kararları, şimdi de Ergenekon davası ile oyalanan Türkiye, Ergenekon davası ile kapatma davasının arasına sıkıştırılmaya çalışılmaktadır. Hükümet bir tarafta, devletin kurumları bir tarafta, bürokrasi bir tarafta, üniversiteler bir tarafta dağılmış bir Türkiye var. Ergenekon davası ve kapatma davası üzerinden bir iktidar mücadelesini apaçık ortada görmekteyiz. Bu davaların hepsini, bu anlayışın tamamını reddediyoruz. Milleti şüphe içerisinde bırakan, millet acaba ne için yapılıyor diye endişe içerisinde bırakan, demokrasiden Türkiye'yi uzaklaştırmaya çalışan, Türkiye'yi kendi sorunlarından uzaklaştırmaya çalışan bir anlayışı asla Demokrat Parti olarak kabul etmedik" dedi.

Ülkenin değerleri üzerinden siyaset yapmadıklarını ifade eden Soylu, "Bu ülkenin değerleri üzerinden hiçbir zaman siyaset yapmadık. Ne inandığımız kutsal değerler üzerinden siyaset yaptık, ne de diğerlerinden. 1950'de ezanı Türkçe'den Arapça'ya çevirdik ama bir gün bile bunun üzerinden siyaset yapmadık. Bize millet bir görev verdi diyor ki; 'Ey demokratlar bunları tasfiye edin. Bunları siyasetten alaşağı edin ve Türkiye'yi yeniden bu ülkenin yarınlarına ümitle getirebilecek bir anlayışın içerisine
koyun.' Bugün bunun için buradayız" diye konuştu.

Toplantı, yapılan açılış konuşmalarının ardından basına kapalı olarak devam etti.

İHA
Yayın Tarihi : 15 Temmuz 2008 Salı 17:59:13


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?