29
Nisan
2024
Pazertesi
AKSARAY

DSP: Büyüme mi, yoksa küçülme mi oldu ?

Demokratik Sol Parti (DSP) Genel Başkan Yardımcısı Hasan Macit, açıklanan büyüme rakamlarının yanlış olduğunu iddia etti.

DSP Aksaray Teşkilatı’nı ziyaret eden Macit burada yaptığı açıklamada, AK Parti’nin anayasayı değiştirebilecek büyük bir güçle iktidara geldiğini anımsattı.

Macit, "Tamamen AB’ye girebilmek için çalışmalarda bulunurken tüm çevrelerde bu girişimi destekledi. Fakat 2.5 yılın sonunda bu desteği önemsemez bir tavır içine giren AK Parti iktidarı Türkiye’yi kötü bir döneme sürükledi. Geçtiğimiz günlerde Türkiye’nin büyüye hızı yüzde 9.9 olarak açıklandı ve dünyanın en çok büyüyen ülkesi olarak lanse edildi. Acaba yüzde 9.9 büyüme mi, yoksa küçülme mi oldu. Büyüyen ülkede elektrik tüketimi artar, ama son yıllarda elektrik tüketimi özellikle sanayide azalmış. Büyüyen ülkede işsizliğin azalması gerekmez mi? Büyüyen ülkede esnafın büyümesi, çiftçinin büyümesi gerekmez mi? Ancak hepimiz esnafın ve çiftçinin ne durumda olduğunu biliyoruz. Büyüme denilen, 38 milyar dolarlık sıcak para ile hayali bir büyümedir. Türkiye’deki büyüme oranları kabul edilebilir değildir. Gerçek büyüme borç yükünde olmuştur. Borçlar borçla kapatılmaktadır. Ekonomi anlamında AK Parti, milleti perişan etmiştir" dedi.

İHA
Yayın Tarihi : 4 Nisan 2005 Pazartesi 14:58:46
Güncelleme :13 Nisan 2005 Çarşamba 17:31:58


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?