29
Nisan
2024
Pazertesi
AKSARAY

Duble yol start aldı

Aksaray Konya Karayolunda duble yol çalışmaları Köy Hizmetleri İl Müdürlüğü’ne bağlı ekipler tarafından başlatıldı. Aksaray Valiliği’nin koordinesinde Aksaray Konya Karayolu’nun duble yol çalışmaları düzenlenen törenle start aldı.

Törene Aksaray Valisi Hüseyin Avni Coş, Belediye Başkanı Nevzat Palta, Jandarma Alay Komutanı Jandarma Albay İhsan Ünal, Köy Hizmetleri İl Müdürü Muhittin Sırdaş, Karayolları Bölge Müdür Yardımcısı Hüseyin Aydın ve İl Genel Meclisi üyeleri katıldılar. Köy Hizmetleri Müdürlüğü ekipmanlarıyla yapılacak çalışmalara Karayolları Müdürlüğü’nün mazot yardımı yapacağı belirtilirken Konya Aksaray güzergahının 20 kilometrelik bölümünün 2005 yılı içinde tamamlanacağı ifade edildi.

Aksaray Konya Karayolunu özellikle yaz aylarında günde yaklaşık 10 bin aracın kullandığını belirten Aksaray Valisi Hüseyin Avni Coş, "Aksaray Konya Karayolunun da duble olmasıyla birlikte karayollarımız da büyük bir rahatlama olacak. Yolun olması her şeyi beraberinde getirir. Ulaşım imkanlarını gören yatırımcılardan tutun turizme kadar yol çok önemlidir" dedi.

Köy Hizmetleri İl Müdürü Muhittin Sırdaş, duble yol çalışmalarının 2 yıl süreceğini belirterek, "Duble yol çalışmaları iki bölüm halinde iki yıl sürecek. 400 bin metreküp toprak tesviyesi yapacağız. Bu çalışmalarda Karayolları mazot ihtiyacını karşılayacak, köy hizmetleri ise ekipmanlarıyla çalışacak."dedi. Daha sonra törene katılanlar toplu bir şekilde hatıra fotoğrafı çektirerek çalışmalara start verdiler.

İHA
Yayın Tarihi : 22 Şubat 2005 Salı 15:09:47


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
ahmet demir IP: 81.62.10.xxx Tarih : 21.03.2005 17:05:02
Aslinda geç kalinmis bir proje aksaray gibi yatirima açik bir sehrimizi bu vakte kadar bekletmek beni biraz etkilemisti. Neyse yeni hukumetle beraber aksaray saha kalkiyor. Allah insallah aksaray halkina en hayirlisini nasip etsin . Aksaraylilar bunu daha önceden hak ettigine inaniyorum. ben bir aksarayli olarak ankara, aksaray yolu , nevsehir aksaray yolu ve simdide aksaray konya yolunun yapilmasi aksaraya çok seyler kazandiracaktir. Butun yatirimci hemserilerimizin aksaraya yatirim yapmasini bekliyorum. Butün hersey aksarayimiz için. NE MUTLU AKSARAYLIYIM DIYENE