29
Nisan
2024
Pazertesi
AKSARAY

Dünya ralli fırtınası Aksaray'da esiyor

Türkiye ile Fransa Otomobil ve Motor Sporları Federasyonları tarafından ortaklaşa düzenlenen ve Dünya Cross Country Ralli Şampiyonası’nın 4. ayağı olan Rally D’Orient’in ikinci etabı olan Şekerköy-Aksaray etabı tamamlandı.

Ankara’nın Şereflikoçisar İlçesi’ne bağlı Şekerköy mevkiinden start alan yarışmacılar, 249 kilometrelik etapta en kısa zamanda finişi görmek için yarıştılar. 30 motosiklet, 35 jeep ve 4 kamyonun katıldığı yarışmalarda jeep kategorisinde Türkiye’yi Murat Ak temsil etti.

Ralli nedeniyle yarış araçlarının geçeceği Aksaray-Konya D-300 Karayolu’nun 25. kilometresinde Aksaray Emniyet Müdürlüğü Bölge Trafik ekipleri, kontrollü geçişi sağlarken ralliyi görütülemeye çalışan bir kameraman çoban köpekleri üzerine gelince bölgeden uzaklaşmak zorunda kaldı.

Motosiklet, jeep ve kamyon kategorilerinde yarışmacılar, etabı en kısa zamanda tamamlamak için mücadele etti. Türkiye Otomobil ve Motor Sporları Federasyonu yetkilisi Metin Çeker, "Organizasyonun 7.’sini Türkiye’de gerçekleştiriyoruz. Şekerköy-Aksaray etabının ardından Ürgüp-Sivas etabı gerçekleştirilecek" dedi.

İHA
Yayın Tarihi : 27 Haziran 2005 Pazartesi 17:25:02
Güncelleme :28 Haziran 2005 Salı 12:03:28


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?