4
Mayıs
2024
Cumartesi
AKSARAY

DYP Lİderi Ağar Aksaray'da

Doğru Yol Partisi (DYP) Genel Başkanı Mehmet Ağar, Avrupa Birliği ile ilgili konuşmanın erken olacağını ama Türkiye'ye layık bir kararın çıkmasını beklediklerini söyledi.

Partisinin Niğde İl Kongresi'ne katılan DYP Genel Başkanı Mehmet Ağar, dönüşte Aksaray'da Grand Eras Otel'de DYP Aksaray İl Başkanı Ömer Gümüşay ve partililerle görüştü. Türkiye'nin Avrupa Birliği'ne girememesi durumunda, neden giremediğini halka anlatacaklarını belirten Mehmet Ağar, "Bu geceki gelişmeleri görelim. Türkiye'nin beklentilerini karşılayacak mı, karşılamayacak mı? 17, 18, 19 Aralık tarihlerindeki gelişmeyi biz hükümet meselesi olarak değil, Türkiye meselesi olarak görüyoruz. Daha sonrasına bakacağız. Türkiye'nin beklentilerini karşılayan bir sonuç bekliyoruz, onu istiyoruz. Eğer olmazsa o zaman neden olmadığını millete anlatacağız. İstediğimiz gibi olursa, memnuniyet duyacağız. Türkiye için en çok zor olan bir süreç var, tarım kesimi tasfiye ediliyor. Çiftçiler yok ediliyor. Yapılacak anlaşmada çiftçilere rahat verecek şartların oluşması lazım. Ancak o şartları görmüyorum. Ülkemizin kuruluş felsefesini zorlayan şartları kabul etmemiz mümkün değil" dedi.

Türkiye'nin haksız bir şekilde Kıbrıs'ta zorlanmasının da doğru olmadığına değinen Ağar, "Türkiye, kendi iç meselelerini kendi çözecek kabiliyete sahip. Ölçüsüz talepleri anlayabilmek mümkün değil. Türkiye'nin beklentilerini boşa çıkartmayacak bir sonuç bekliyoruz. Biraz sabırlı olalım" şeklinde konuştu.

Bir gazetecinin, "Türkiye'nin Avrupa Birliği'ne alınmaması durumunda ne olacaktır" sorusuna ise Ağar, "Türkiye kendi gücüyle bütün zorlukların üstesinden gelecek kabiliyete sahip. Yeni dünyanın yeni düzeninde Türkiye'siz bölgelerin tanzim edilmesi mümkün değil. Türkiye'nin bu gücünün farkında olmayan bir hükümete rağmen, dünya farkında. Bu hükümetin yapamadığını başka bir hükümet yapar. Bugün bunların yeri değil, bugün hepimizin beklediği Türkiye'ye layık bir kararın çıkmasıdır" yanıtını verdi.

Aksaray
Yayın Tarihi : 16 Aralık 2004 Perşembe 17:25:51


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?