3
Mayıs
2024
Cuma
AKSARAY

Eğitimde yönetici atamaları başlıyor

Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik'in 31 Ekim 2008 tarihinde yayınladığı genelge gereği, iller yönetici atama işlemlerine başladı.

Yöneticilikleri boş bulunan okul ve kurumlarda boş kadrolar açıklanmaya başlarken, şu ana kadar işlem başlatılan il sayısı ise ancak 34 oldu. Binlerce eğitim çalışanı tarafından yıllardır beklenen ve Milli Eğitim Bakanlığı'nın uygulamaları nedeniyle sürekli yargıdan döneni yönetici atamaları işlemleri sonunda başlıyor.

Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik'in 31 Ekim 2008 tarihinde yayınladığı yönetici atama genelgesi gereği, iller yönetici atama işlemlerine başlarken şu ana kadar duyuruya çıkan il sayısı sadece 34 oldu. Bakan Çelik, söz konusu genelgede yönetici atama işlemlerinin "biran önce" bitirilmesini emretmesine karşın illerin boş bulunan yönetici kadrolarını açıklamaması ise eğitim çalışanları arasında huzursuzluğa neden oldu. Bakan Çelik'in söz konusu genelgesi gereği boş bulunan tüm kurum ve okul yöneticiliklerin duyuruya çıkarılıp atamaların "biran önce" gerçekleştirmesi gerekiyor.

Şu ana kadar boş bulunan yönetici kadroları açıklanan iller ise şöyle: Sivas, Erzurum, Bayburt, Rize, Bingöl, Aydın, Adana, K.Maraş, Muğla, Manisa, Muş, Bolu, İstanbul, Gümüşhane, Edirne, Mersin, Hakkari, Yalova, Kırklareli, Gaziantep, Elazığ, Ağrı, Sakarya, Balıkesir, Ankara, Erzincan, İzmir, Konya, Aksaray, Kayseri, Kocaeli, Bursa, Bitlis, Denizli.

Bilecik Milli Eğitim Müdürlüğü ise daha önce boş bulunan kadroları açıklamasına karşın, daha sonra atamaları iptal etmişti. Müdürlük, atamaları daha sonraki bir tarihte yapmayı düşündüğünü bildirmişti.

anka
Yayın Tarihi : 13 Ocak 2009 Salı 10:06:27


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?