2
Mayıs
2024
Perşembe
AKSARAY

El Kaide hücresi uyanamadı

El Kaide'nin uzun süredir Aksaray'da 'uyuyan' hücresi, eylem hazırlığına başlayınca jandarma operasyon yaptı, 20 kişi gözaltına alındı.

Aksaray İl Jandarma Komutanlığı İstihbarat Şubesi ekiplerinin uzun süredir izlediği terör şebekesi El Kaide üyelerine yönelik olarak perşembe gecesi 4 ilde operasyon düzenlendi. 

Aksaray'ın Gülağaç ilçesine bağlı Gülpınar beldesi, Adana, Ankara ve İstanbul'da önceden belirlenen adreslere eş zamanlı baskınlar yapıldı. Gülpınar beldesinde 16, Aksaray kent merkezinde 1, Adana'da 1, Ankara'da 1 ve İstanbul'da 1 olmak üzere toplam 20 kişi gözaltına alındı. Zanlıların ev ve işyerlerinde yapılan aramalarda çuvallar dolusu evrak, CD, dergi, kitap, bilgisayar, silah ve mermi ele geçirildi. Gözaltına alınanlar arasında Aksaray'daki bir lisede görevli İngilizce öğretmeni de bulunuyor. Y.B., E.İ., H.A., M.D., D.A., C.D., S.B., B.G., Z.İ., E.E., A.A., A.Ç., S.Ö., A.K., İ.K., E.S., S.İ., U.İ., E.E., M.Ç.'nin El Kaide'nin Aksaray yapılanması içerisinde yer aldıkları öne sürüldü.

Harekete geçeceklerdi
Gülpınar'ı merkez seçen El Kaide yapılanmasını birkaç yıldır 'uyuyan hücre' olarak takip eden güvenlik birimlerinin, uzun süre hiçbir faaliyette bulunmayan hücrenin hareket geçmek üzereyken darbe vurduğu belirtildi. Adının açıklanmasını istemeyen bir yetkili, El Kaide yapılanmasında görev alanların 'uyuyan hücre' konumundan çıkıp eylem hazırlığı yapmaya başladığını, bunun üzerine operasyon için düğmeye bastıklarını söyledi.

Adliye önünde namaz

Zanlılar dün hastanede sağlık kontrolünden geçirildikten sonra yoğun güvenlik önlemleri altında Aksaray Adliyesi'ne sevk edildi. Zanlıların yakınları da sabah saatlerinden itibaren Aksaray Adliye Sarayı önüne akın etti. Yaklaşık 30-40 kişilik grup, öğleyin adliye binası önünde montlarını yere sererek namaz kıldı. Zanlıların yakınları, bu sırada fotoğraf çeken gazetecilere tepki gösterdi.

Milliyet
Yayın Tarihi : 31 Aralık 2007 Pazartesi 12:52:33


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?