29
Nisan
2024
Pazertesi
AKSARAY

Eli öpülesi anne

Aksaray’da kağıt toplayarak gırtlak kanseri olan eşi ve 8 çocuğuna ekmek götürmeye çalışan Raziye Çelik, geceleri kağıtları korku içinde topladığını; evine ekmek götürebilmek için buna mecbur olduğunu söyledi.

Çelik, kağıt toplayarak bir dilim ekmek alabilmesine rağmen insanların yine de çalıştığı için kendisine yardım elini uzatmayışından yakındı.

Çöplerden topladığı kağıt, plastik, cam ve diğer maddeleri satan Raziye Çelik (45) kazandığı parayla gırtlak kanseri olan eşi Ervan Çelik (51) ile çocukları Savaş, Kadir, Emrah, Oğuz, Resul, Hatice, Dilek ve Aşire isimli 8 çocuğuna ekmek götürmeye çalışıyor. Gece-gündüz demeden her gün 2 tekerli el arabasıyla sokaklara çıkarak çöplerde kağıt arayan Çelik, çabalarına rağmen aç olduklarını dile getirdi.

Anneler Günü’nde tek beklentisinin Allah’tan olduğunu ifade eden fedakar kadın, "Kağıt toplamazsam 8 çocuğuma kim bakacak? Rahatsızlanan eşimi götürdüğüm tüm doktorlar gırtlak kanseri olduğunu söyledi. Gece-gündüz topladığım kağıtları satıyorum. Yardım istedim, kağıt toplayıp para kazandığımı söyleyip beni geri çevirdiler. Geceleri bile kağıt topluyorum. Ellerim çatladı. Benim çocuklarım da Anneler Günü’nü kutlamayı isterdi. Ancak her şey para. Ben bir gün kağıt toplamaya çıkmasam, çöpten ekmek kırıntıları toplamasam, belki söylenmez; ama ne yapayım işte, açız" diye konuştu.

İHA
Yayın Tarihi : 7 Mayıs 2005 Cumartesi 18:36:53
Güncelleme :9 Mayıs 2005 Pazartesi 12:23:12


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?