29
Nisan
2024
Pazertesi
AKSARAY

Emeklilik isyanı

Aksaray’da ilik kanseri olduğu için Bağ-Kur’dan malulen emekliliğini isteyen yatalak hasta, ret cevabı gelince yıkıldı. Aksaray’da döner dükkanı işleterek geçimini temin ederken 2000 yılında ayaklarında başlayan ağrılar sonunda Ankara Onkoloji Hastanesi’ne giden Bağ-Kur’lu Mehmet Akkurt (30), ilik kanseri teşhisi konularak tedavi altına alındı.

6 aydan buyana yataktan kalkamayan ve eşinin yardımıyla yemek yiyip, ihtiyaçlarını karşılayabilen Mehmet Akkurt ,malulen emeklilik isteğinin reddedilmesine anlam veremediğini belirterek, emekli olmak istediğini söyledi. Mehmet Akkurt, "Öğrendiğime göre malulen emeklilik şartlarını taşıyorum. Bağ-Kur’a müracaat ettim, ret cevabı geldi. Bağ-Kur Genel Müdürlüğü’nde işgünü olarak emeklilik gününe sahibim. Ancak iki kez müracaat etmeme rağmen ret cevabı geldi. Bu cevap, çalışabildiğim anlamına geliyor. Eğer çalışabiliyorsam devletten iş istiyorum. İki tane çocuğum var. Onları okutamadığım için köye göndermek zorunda kaldım. Ayağa kalkabilmek değil, ihtiyacımı gideremiyorum" dedi.

Tüm ihtiyaçlarını eşinin karşıladığını ifade eden yatalak hasta Mehmet Akkurt, "Aksaray Valiliği’ne, belediyeye ve sosyal yardımlaşma vakfına müracaat ettim. Ellerinden bir şey gelmeyeceğini söylediler. En büyük destekçim olan eşim, bütün ihtiyaçlarımı karşılıyor. Eğer arkadaşlarımız ve komşularımızın desteği olmasa açız" şeklinde konuştu.

Eşinin malulen emekli olmasını istediğini ifade eden Şükran Akkurt (28) ise "Eşimle 5 yıldır ilgileniyorum. Devletten istediğimiz sadece eşimin malulen emekli olması. İki tane çocuğumuz var. Onlar yanımda değil, onları yanımda istiyorum. Onları okutamadığımız için köye gönderdik. Eşimin bu durumuna çok üzülüyorum" dedi.

İHA
Yayın Tarihi : 25 Mayıs 2005 Çarşamba 12:58:32
Güncelleme :11 Haziran 2005 Cumartesi 17:01:46


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?