4
Mayıs
2024
Cumartesi
AKSARAY

Emniyet Müdürlüğü Sanal alemde

Aksaray Emniyet Müdürlüğü, internet ortamında hizmet vermeye başladı. Pasaport, tescil ve benzeri işlemler internet üzerinden yapılabilecek.

Aksaray Emniyet Müdürlüğü Bilgi İşlem Şubesi, Emniyet Müdürü Nihat Dündar’ın talimatıyla başladığı ’e-emniyet’ projesini hayata geçirdi. Hizmetin vatandaşın ayağına götürülmesi amacıyla yapılan proje ile vatandaşlar ihbarlarını, pasaport müracaatlarını, araçlarının tescil işlemlerini emniyet müdürlüğüne gitmeden bilgisayarlarının başında yapabilecekler.

Aksaray Emniyet Müdürlüğüne www.aksaray.pol.tr adresinden ulaşılabileceğini söyleyen Emniyet Müdürü Nihat Dündar, "Bu projeyi yapmamız için bize genelge gelmedi. Biz Aksaraylı vatandaşlarımıza hizmetimizi götürmek için bu çalışmayı yapmaya karar verdik. Amacımız hizmetin vatandaşın ayağına götürülmesidir. E-devlet projesi ile artık tüm kuruluşlarda hizmetler vatandaşın ayağına götürülüyor. Unutulmamalıdır ki teknolojiye sahip olan güce de sahip olur. Aksaray Emniyet Müdürlüğü her zaman en son teknolojik imkanlara sahip olarak hizmetini en iyi şekilde yapmaya devam edecektir" dedi.

Daha sonra Bilgi İşlem Şubesi Müdür Vekili Komiser Mustafa Bircan basın mensuplarına sistem hakkında ayrıntılı bilgi verdi. Ayrıca Emniyet teşkilatında isteyen memurlara bilgisayar kurslarının verilmeye başlandığı açıklandı.

Aksaray
Yayın Tarihi : 18 Aralık 2004 Cumartesi 15:27:20
Güncelleme :23 Aralık 2004 Perşembe 16:37:49


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?