4
Mayıs
2024
Cumartesi
AKSARAY

Emniyet Müdürü: "Ergenekon değil!"

Aksaray Emniyet Müdürü Halis Böğürcü, bulunan 3 el bombası ve mermilerin Ergenekon terör örgütü ile bağlantılı olduğuna ihtimal vermediğini söyledi. Bombaların bulunduğu poşetten çıkan tab edilmemiş fotoğraf filmlerinin ise incelemeye alındığı bildirildi.

Edinilen bilgiye göre, gece saat 23.45 sıralarında Ereğlikapı Mahallesi Küçük Kergi Caddesindeki Ergenekon Apartmanı yanında temizlik görevlilerinin şüpheli bir paketin olduğunu bildirmesi üzerine olay yerine giden Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri güvenlik önlemleri alındıktan sonra bölgede inceleme yaptı.

Yapılan incelemede yerde üzeri beyaz renkli naylon poşete sarılı silindir şeklinde muhtemelen patlayıcıya ait mekanizma sistemi parçasının olduğu, 3 adet pimi takılı el bombasının olduğu, MKE-93 (altı adet), MEN 7.62x51 41-61 (bir adet), MKE- 65 (bir adet), MKE -91 (bir adet), MKE- 65 (bir adet), MKE -94 (bir adet), 87 numaraları bir adet, Nobel-12 Sport ibareli bir adet av tüfeğine ait mermi olmak üzere toplam 13 adet mermi olduğu tespit edildi. Aynı poşet içinde tab edilmemiş fotoğraf filmleri de
bulundu.

FOTOĞRAF FİLMLERİ İNCELEMEYE ALINDI

TEM Şube Müdürlüğü ekipleri bombaların bulunduğu poşet içinde yer alan tab edilmemiş fotoğraf filmlerini bombalarla ilgili ayrıntıları barındırabileceği düşüncesiyle incelemeye aldı. Fotoğraf filmlerinin özel bir çalışmanın ardından tab edileceği ve incelenerek soruşturmanın bu yönde yapılacağı öğrenildi.

Bombaların bulunmasının ardından tüm ısrarlara rağmen kameralar karşısına çıkmayan Aksaray Emniyet Müdürü Halis Böğürcü, "Gerekli açıklamaları Vali bey gerek duyarsa açıklar. Ben bombaların Ergenekon örgütüyle bağlantılı olduğuna ihtimal vermiyorum. Tahminim emekli bir asker ya da Güneydoğu da askerliğini yapmış bir asker bunu hatıra olarak saklamış olabilir" dedi.

Bombaların İstanbul'a gönderildiği bildirildi.

İHA
Yayın Tarihi : 15 Ocak 2009 Perşembe 16:24:39
Güncelleme :15 Ocak 2009 Perşembe 16:28:29


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?