3
Mayıs
2024
Cuma
AKSARAY

Engelliler Haftası kutlanıyor

Engelliler Haftası Aksaray’da yapılan çeşitli etkinliklerle kutlandı. Özürlüler Rehabilitasyon Merkezinde eğitim gören engelliler Aksaray Vilayet Meydanın da yaptıkları etkinliklerle dikkat çekti.

10 -16 Mayıs Engelliler Haftası nedeniyle Sakatlar Derneği ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü çeşitli etkinlikler düzenledi.

Vilayet meydanında saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunmasıyla başlayan gösteri programının açılış konuşmasını yapan Sosyal Hizmetler İl Müdürü Ramazan Altundağ, “Toplumuzun bir parçası olan engellilere hiçbir zaman ayırım yapılmaması gerekiyor. Müdürlüğümüz bünyesinde bulunan 60 kişi kapasiteli Rehabilitasyon Merkezinde bakıma muhtaç engellilere gereken desteği, bakımı ve eğitimi veriyoruz” dedi.

Konuşmanın ardından Aksaray Kapadokya Engelliler Spor Kulübü oyuncuları meydanda basketbol gösteri maçı yaptı. Ardından engelliler kendi arasında sırayla futbol turnuvası, masa tenisi, farklı olarak ise bocce turnuvasına katıldı. Engelliler tarafından yapılan resim ve el işinin de sergilendiği meydan da engelli folklor grubunun gösterdiği performans vatandaşlardan alkış aldı.

Engelliler Havalı silah atışlar şampiyonası katılan milli sporcu İbrahim Çevik ve yine milli sporcu olan okçu Serdar Diker aldıkları başarılı sonuçlar nedeniyle isimleri okunarak onure edildi.

İHA
Yayın Tarihi : 13 Mayıs 2009 Çarşamba 14:53:47


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?