3
Mayıs
2024
Cuma
AKSARAY

Eskil Kaymakamlığı'dan eğitime destek

Eskil İlçesinde göreve başladığı günden beri, eğitime verdiği önem ve önceliği ile bilinen İlçe Kaymakamı Deniz Zeyrek, yaptığı çalışmalarla vatandaşların takdirini topluyor.

Kaymakamlık tarafından hazırlanan eğitim ile ilgili projeler Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı tarafından onaylandı.

Eskil 75. Yıl Lisesi, Eskil İmam Hatip Lisesi ve Eşmekaya Lisesine öğrenci taşıması ile ilgili proje onaylanarak 300.000 YTL ödenek geldi. Bu proje sayesinde köy ve yaylalarda ikamet eden öğrenciler köy ve yaylalarından alınarak liselere günübirlik taşınacak.

Ayrıca bu öğrencilere ücretsiz öğle yemeği verilecek. Okul Öncesi 5 ve 6 yaşındaki öğrencilerle ilgili olarak hazırlanan Okul Öncesi Eğitim Projesi de Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı tarafından kabul edilerek 79.000 YTL ödenek gönderildi.

Bu proje ile okul öncesi eğitim ve öğretim gören öğrencilere ders araç gereçleri, oyuncak, oyun araç ve gereçleri, temizlik ve kırtasiye ihtiyaçları alınacak. Yine bu öğrencilerin öğle yemeği de ücretsiz olarak verilecek.

Liselere devam eden kız öğrenciler için yaptırılan kız öğrenci yurdu tamamlanmak üzere. Bu yurdun açılması ile birlikte köy ve yaylalarda lise bulunmadığı için liselere kayıt yaptıramayan kız öğrenciler okuma imkanı bulacaklar. Bugüne kadar ancak akrabalarının yanında kalarak liseye devam edebilen çok az kız öğrenci okuma imkanı bulabiliyordu.

Eskilli 300 üzerindeki üniversite öğrencilerine burs veriliyor. 4 yıllık ve üzeri okullara devam eden öğrencilere 400 YTL, 2 yıllık okullara devam eden öğrencilere 200 YTL burs ödeniyor.

İlçe merkezi ile bağlı köy ve yaylalardaki ilköğretim okullarında öğrenim gören ve Seviye Belirleme Sınavına (SBS) hazırlanan öğrencilere yönelik kurslar açıldı. Bu kurslara devam eden 500 öğrenciye kitap, soru bankası, konu testleri ve deneme sınavı gibi ders araçları Kaymakamlık tarafından öğrencilere ücretsiz dağıtıldı. Üniversiteye hazırlık kurslarına devam eden öğrencilere ders araç gereçleri verilmesi ile ilgili çalışmaların devam ettiği bildirildi.

İlçe Kaymakamı Deniz Zeyrek’in eğitimle ilgili projelerin hazırlanması, Ankara’ya bizzat giderek ödeneklerin çıkarılması konusundaki gayretleri ve yaptığı hizmetler gerçekten takdire şayan.

Konu ile ilgili olarak gazetemize görüşlerini açıklayan vatandaşlar, “Kaymakamımız çocuklarımızın okuma için büyük azim ve gayretle çalışmaktadır. Bu çalışmaların semeresini ileride göreceğiz. Ne çektiysek cahillikten çektik. Okuyan çocuklarımız İlçemizin çehresini değiştirecektir. Sayın Kaymakamımıza minnettarız. Kendisi ilçemizdeki görevinden ayrılmasından yıllar sonra bile minnetle anılacaktır.” dediler

Berkay Yalvaç - Kenthaber - Aksaray Eskil
Yayın Tarihi : 4 Aralık 2008 Perşembe 10:36:43


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?