4
Mayıs
2024
Cumartesi
AKSARAY

Etli yemekler iftarların vazgeçilmezi

İç Anadolu’nun merkezi şehirlerinden olan Konya, Karaman ve Aksaray’da restoranlarda iftar mönüsüne en çok giren çorbaların başında arabaşı, bamya ve tarhana geliyor. Yemeklerde ise Konya ve Aksaray’da en çok etli pilav ile pilavlı kuzu köfte ilk sıralarda yer alırken, Karaman’da ise calla ve mantarlı tavuk sote ilk sırada bulunuyor.

Konya Lokantacılar Odası Başkanı İsmail Sezer, yemeklerde en çok bamya ve yayla çorbasının istenildiğini belirterek, "Yemek çeşitlerinden ise etli pilav, et sote, ızgara çeşitleri geliyor. Etli ekmek de bu yıl Ramazan ayında istenilen çeşitler arasında yer alıyor" dedi.

Karaman Fırıncılar Lokantacılar ve Pastacılar Odası Başkanı Ahmet Yenilmez ise, iftarda vatandaşların arabaşı çorbası, calla ve mantarlı tavuk sote yemeğini tercih ettiğini ifade ederek, fazlaca tercih edilmesinden dolayı lokanta ve restoranların bu yemekleri bol yaptıklarını kaydetti.
Aksaray’da çalışan aşçıbaşılardan Selim İnce ve Mustafa Bayram, bu yıl Ramazan’ın farklı geçtiğini ifade ederek, "Her yıl yemeklerin yanında etli pilav gidiyordu ama Aksaray’da bu yıl pilavlı köfte ile kuzu köfte daha gözde yemekler. Üçüncü olarak da pilav üstü döner tercih ediliyor. Vatandaşlarımız, Ramazan ayında sulu yemekten çok içerisinde bol et olan yemekleri tercih ediyor" şeklinde konuştu.

(İHA) -
Yayın Tarihi : 8 Kasım 2004 Pazartesi 17:55:02
Güncelleme :8 Kasım 2004 Pazartesi 17:59:29


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?