29
Nisan
2024
Pazertesi
AKSARAY

Ey cemaat kamerada hırsız var

Aksaray’da camiden ayakkabı çalan hırsız cami girişine yerleştirilen güvenlik kameralarına yakalandı.

Hacı Hasanlı Mahallesi Coğlakı Caddesi Hacı Hasanlı Camii’nde ayakkabı hırsızlıklarının önüne geçmek için cami girişine güvenlik kameraları yerleştiren cami cemaati, ayakkabı hırsızını kameralarla tespit etti.

Kamera sistemini açtıktan sonra öğle namazını kılmaya başlayan cami cemaati, namazdan çıktıktan sonra 2 kişinin ayakkabısının yerinde olmadığını fark etti.

Hemen güvenlik kamerasını inceleyen cami cemaati, kameralarda 45-50 yaşlarında bir şahsın bir ayakkabıyı montuna sakladıktan sonra başka bir ayakkabıyı giyerek kaçtığını gördü.

Güvenlik sistemini camiye yerleştiren Abdulkadir Ay, ayakkabı hırsızlığına karşı güvenlik kamerası yerleştirdiklerini belirterek, "Hatta bir yazı bile yazarak caydırıcı olmasını istedik ama hırsızı engelleyemedik. Bundan sonra emniyet güçleri hırsızı kısa zamanda yakalayacaktır" dedi.

Ayakkabısı çalınan cami cemaatinden Ramazan Gökşen ise "Güvenlik kamerasında gördüğüm kadarıyla benim ayakkabımı birisi giyip gidiyor" dedi.

Ayakkabı hırsızının hemen karşısında ’Dikkat güvenlik kamerası var, Lütfen gülümseyin’ yazısına rağmen hırsızlığı yapmasını şaşkınlıkla karşılayan cemaat, Aksaray Emniyet Müdürlüğü Hırsızlık Şubesi’ne müracaat ederek şikayette bulundu. Güvenlik kameralarına yansıyan görüntüleri inceleyen polis ekipleri, şahsın kimliğini belirlemek için çalışmalara başladı.

İHA
Yayın Tarihi : 22 Mart 2005 Salı 15:26:04
Güncelleme :12 Nisan 2005 Salı 14:12:44


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?