3
Mayıs
2024
Cuma
AKSARAY

Flamingoya sahip çıktılar

Aksaray'da bir aile, yolunu kaybeden ve evlerinin bahçesine inen flamingoyu hiçbir park kabul etmeyince kendileri beslemeye başladı.

Aksaray'ın Eskil ilçesine bağlı İkizler yaylasında yaralı olduğu sanılan bir Flamingo, Emine İnanç isimli yaşlı bir kadının yaşadığı evin bahçesine kondu. Sabah evinin önünde flamingoyu gören Emine İnanç, daha önce hiç görmediği kuşu yakalayarak Aksaray'ın Paşacık Mahallesi'nde ikamet eden oğlu Cengiz İnanç'a götürdü. Kuşu teslim alan Cengiz İnanç, flamingoyu uçurmaya çalışsa da başarılı olamadı. Türünü bilmediği kuşun neyle beslendiğini de bilemeyen İnanç, flamingonun ölmemesi için bir kaç parka götürerek bedelsiz olarak vermek istedi. Ancak gittiği parklardan olumsuz cevap alınca flamingoya kendisi bakmaya karar verdi.

Ekmek, taze marul ve çim vererek flamingoyu hayatta tutmaya çalışan Cengiz İnanç, "Geçen hafta annem kendi evimizin önünde bu kuşu bulmuş. Babam vefat ettiği için kendisi Eskil'e giderek kuşu teslim edecek bir yer aramış ama kimse sahip çıkmamış. Sonra bana gönderdi. Kuşu görenler önce çok şaşırıyor. Kimileri pelikan diyor kimileri ise flamingo. Ama birçok kişi daha önce böyle bir kuş görmediğini söylüyor. Ne yapacağımı bilmiyorum. Birkaç parka giderek bedelsiz olarak vereceğimi söyledim ama kimse sahip çıkmadı. Kuşun neyle beslendiğini de bilmiyorum, suyun içine ekmek, çim veya taze marul atınca yiyor. Kanadı kırık değil hiçbir yerinde yara görünmüyor ama nedense uçamıyor" dedi.

Flamingoyu evinin bahçesine bıraktığını ve her gün kuşu merak edenlerin evine geldiğini de dile getiren Cengiz İnanç, herhangi biri kuşa sahip çıkmazsa kendisinin beslemek istediğini söyledi.

iha
Yayın Tarihi : 1 Eylül 2007 Cumartesi 16:28:53
Güncelleme :1 Eylül 2007 Cumartesi 16:35:10


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
HASAN HÜSEYİN YAY IP: 88.232.78.xxx Tarih : 15.09.2007 10:06:13

flomingoyu antalya belediyesi ile görüşün hayvanat bahçesine alılar.