3
Mayıs
2024
Cuma
AKSARAY

Foseptik cinayetinde sır çözüldü

Aksaray'da, Fransa'dan gelen telgraflı ihbarın ardından başlatılan soruşturma kapsamında gözaltına alınan şahıslardan biri cinayeti işlediğini itiraf etti.

4 gün önce Fransa'dan gelen bir ihbar telgrafıyla cinayet soruşturması başlatan jandarma ekipleri, kısa sürede foseptik içindeki cesede ait kemiklere ulaşıp cinayeti aydınlattı.

Foseptik çukurunda aramalar devam ederken, cinayet zanlısına ulaşmak için çalışma yapan ekipler 4 kişiyi gözaltına almıştı.

Gözaltına alınan şahıslardan Mustafa A. sorgusunda cinayeti 2001 yılında öğrenci yurdunun yanında bulunan baraka içinde işlediğini itiraf etti. Eline aldığı kürekle Hasan Ö.'nün başına vurarak cinayeti işlediğini itiraf eden Mustafa A. daha sonra cesedi sürükleyerek yurdun kanalizasyon foseptiğine attığını anlattı.

2001 yılında Hasan Ö.'yü öldüren Mustafa A. cinayetten 2 yıl sonra olayı bir yakınıyla paylaştı. Hasan Ö.'nün öldüğü ve cesedinin foseptik çukurunda olduğu o günden sonra çeşitli ortamlarda konuşulmaya başladı. Yıllar sonra bir sohbet ortamında şahit olduğu cinayet dedikodusunu ihbar telgrafıyla yetkililere ileten Mehmet K. cinayetin aydınlanmasını sağlamış oldu.

Jandarmada sorgusu tamamlanan 4 şahıs Aksaray Adliyesi'ne sevk edildi. Şahıslardan Mustafa A. çıkarıldığı mahkemece tutuklanırken, diğer 3 şahsın ise mahkeme tarafından tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldığı öğrenildi.

İHA
Yayın Tarihi : 8 Ocak 2009 Perşembe 21:18:51
Güncelleme :9 Ocak 2009 Cuma 08:48:34


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?