4
Mayıs
2024
Cumartesi
AKSARAY

Fransa'dan telgrafla ceset ihbarı!

Aksaray'da Fransa'dan gelen bir telgraf jandarmayı harekete geçirdi.

İflas eden bir öğrenci yurdunun sahibi Fransa'dan gönderdiği ihbar telgrafında, "Yurdun kanalizasyonuna ceset atıldığını duydum" demesi üzerine arama çalışması başlatıldı.

Ekonomik krizden etkilenerek iflas eden ve Aksaray'ı terk ederek Fransa'ya giden özel bir öğrenci yurdu sahibi Mehmet K., Fransa'dan Aksaray Cumhuriyet Savcılığı'na ilginç bir telgraf çekti. Savcılığa çektiği telgrafta, kendisinin dolandırıldığını ve bu yüzden iflas ettiğini yazan yurt sahibi, ayrıca yurdun bahçesinde bulunan fosseptik çukuruna 2003 yılında bir cesedin atıldığını duyduğunu belirtti.

Cesedin de 2000 yıllarında kayıp olan ve halen aranan Hasan Özkara'ya ait olduğunu ifade eden Mehmet K.'nın telgrafı, savcılık ve jandarma ekiplerini harekete geçirdi. Yurt binasına gelen jandarma ekipleri fosseptik çukurunun bulunduğu kısımda bir delik açarken, belediye ekipleri fosseptik çukuruna açılan delikten vidanjör yardımıyla suyu tamamen boşalttı.

Foseptik çukuruna girilebilmesi için çukur üzerindeki beton kırılarak büyük bir delik açıldı ve ekipler çengelli demirlerle ceset aramaya başladı. Arama çalışmalarında bir sonuç alınamaması halinde fosseptik çukurunun kepçe ile tamamen boşaltılacağı öğrenildi.

Olayla ilgili soruşturma devam ediyor.

İHA
Yayın Tarihi : 6 Ocak 2009 Salı 13:53:36
Güncelleme :6 Ocak 2009 Salı 13:58:28


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?