4
Mayıs
2024
Cumartesi
AKSARAY

Gaz fışkıran kuyu ilgi görüyor

Aksaray'da karbondioksit gazıyla birlikte su fışkıran kuyu vatandaşların ilgisini çekiyor.

Aksaray merkeze bağlı Kutlu beldesinde, 12 yıl önce 200 metre derinlikte açılan ancak su çıkmadığı için kullanılmayan su kuyusu, 4 gün önce biranda faaliyete geçerek yaklaşık 50 metre yüksekliğe gazlı su fışkırtmaya başladı.

Taş parçalarının da geldiği kuyuda inceleme yapan uzmanlar zamanla basıncın azalarak suyun kesileceğini söyledikten sonra bölgeden ayrıldı. Aradan geçen 4 güne rağmen artezyen yapmaya devam eden kuyunun yakınına gelen meraklı vatandaşlar cep telefonlarıyla doğa olayını kaydederek fotoğraf çektiriyor.

İlk gün önlem alan jandarma ekibinin bölgeden ayrılarak güvenlik şeridini kaldırmasını fırsat bilen vatandaşlar, ilginç fikirleriyle de doğa olayını yorumluyor. Kimileri yıllar sonra kuyudan gazlı su fışkırmasını Allah'ın bir lütfü olarak değerlendirirken, kimileri de gaz çıkışının deprem habercisi olduğu görüşünde.

Artezyen civarında inceleme de bulunan Kutlu Beldesi Belediye Başkanı İbrahim Bolakar, Tuz Gölü'ne yakın olan yerleşim birimlerinde aniden ortaya çıkan, karbondioksit gazıyla fışkıran suyun halk arasında deprem habercisi olarak görüldüğünü söyledi.

Başkan Bolakar, "Aksaray Valimiz Orhan Alimoğlu'ndan randevu aldım ve konuyu kendisiyle görüşeceğim. Bu gaz çıkışı burada 4 gündür devam ediyor. MTA yetkilileri geldi ancak resmi bir açıklama yapmadılar. Televizyonlarda deprem olabileceği, dev çöküntüler oluşabileceği söylendi. Rüzgar ters estiği zaman gaz kokusu belde de ciddi şekilde hissediliyor. Halk tedirgin olmaya başladı. Yetkililerin bir önlem almasını isteyeceğiz" dedi.
 

İHA
Yayın Tarihi : 24 Temmuz 2009 Cuma 16:43:07


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?