3
Mayıs
2024
Cuma
AKSARAY

Genç polisler kep fırlattı

Aksaray Polis Meslek Yüksek Okulu (PMYO) 6. dönem mezunlarını verdi.

Aksaray Polis Meslek Yüksek Okulu bahçesinde gerçekleştirilen törene, Aksaray Valisi Sebati Buyuran, AK Parti Aksaray Milletvekili Ruhi Açıkgöz, AK Parti Erzurum Milletvekili Dr. Saadettin Aydın, Strateji Geliştirme Merkezi Daire Başkanı Feridun Taşçı, İl Jandarma Komutanı Jandarma Kıdemli Albay Ali İnlek, Belediye Başkanı Nevzat Palta ve mezun olan öğrencilerin yakınları katıldı.

Törenin açılış konuşmasını yapan Aksaray PMYO Müdürü Naci Uğur, "Öğrencilerimizi 2 yıl boyunca görevleri sırasında yapmaları gerekenlerin yanı sıra, iyi diyaloglar kurmaları yönünde de eğittik. Onların görevlerini en iyi şekilde yapacaklarına inancımız tamdır" dedi.

Polise suçlunun korkarak, mağdurun ise sevinerek yaklaşması gerektiğini belirten Aksaray Valisi Sebati Buyuran ise, “Hepiniz çok önemli ve onurlu bir göreve ilk adımınızı atıyorsunuz. Halka yaklaşımız her zaman iyi olmalıdır. Bir kişiye yaklaşırken onun anne ve babanız da olabileceğini düşünerek yaklaşın" şeklinde konuştu. Konuşmaların ardından okul birincisi olan Mehmet Fener yaş kütüğüne plaket çaktı. Dereceye giren öğrencilere çeşitli hediyeler protokol üyeleri tarafından verildi. Daha sonra uzak doğu sporları eğitimi alan PMYO öğrencileri nefes kesen bir gösteri düzenledi.

Gösterilerin ardından mezun olan 436 öğrenciye diplomaları dağıtıldı. Diploma töreni sırasında 6 Mayıs tarihinde PMYO içinde bulunan camide yıldırım çarpması sonucu ağır yaralanan ve bir süre Aksaray Devlet Hastanesi'nde tedavi gördükten sonra sağlığına kavuşan Yasin Güneş de diplomasını aldı. Hep birlikte yemin ederek mesleğe ilk adımı atan öğrenciler ailelerinin heyecanlı bakışları altında geçiş töreni yaptıktan sonra kep fırlatarak mezun olmanın sevincini yaşadı.

.
Yayın Tarihi : 14 Haziran 2008 Cumartesi 17:07:49


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?