4
Mayıs
2024
Cumartesi
AKSARAY

Göçük korkusu ev boşalttı!

AKSARAY'DA GÖÇÜK KORKUSU

Aksaray'da açılan inşaat temeli 18 yıllık apartmanın yan duvarının çökmesine neden oldu. Büyük bir gürültü ve sarsıntıyla uyanan apartman sakinleri deprem korkusuyla dışarıya koştu.

Olay dün saat 23.30 sıralarında Aksaray merkez Paşacık Mahallesinde meydana geldi. Edinilen bilgiye göre, Paşacık Mahallesi 1606. Sokak üzerinde bulunan İnce Apartmanı'nın yanına açılan inşaat temeli derin kazılınca apartmanının temel duvarının bir kısmı gürültüyle çöktü.

Duvarın yıkılması üzerine oluşan sarsıntıyla korkarak dışarı çıkan apartman sakinleri deprem korkusu yaşarken temel duvarının yıkıldığını fark ettiler. Apartman sakinleri durumu polis ve itfaiyeye bildirirken kısa sürede olay yerine intikal eden ekipler çevrede geniş güvenlik önlemleri aldı. Bazı apartman sakinleri temel kazısı sırasında tehlikeyi gördüklerini ve temeli kazan inşaat yetkililerini uyardıklarını ifade etti.

Aksaray Belediyesi'nden bir uzman ekibin incelemesi sonunda göçme tehlikesi göz önünde bulundurularak bina mühürlendi. Apartmanda oturan vatandaşlar ise geceyi yakınlarının evlerinde geçirmek için bölgeden ayrıldı.

Binada yapılacak incelemenin ardından yıkılan bölgenin yapılacağı ve bina güvenliği alındıktan sonra ailelerin evlerine döneceği öğrenildi.

AKSARAY'DA GÖÇÜK KORKUSU
AKSARAY'DA GÖÇÜK KORKUSU
İHA
Yayın Tarihi : 3 Aralık 2009 Perşembe 10:03:01
Güncelleme :3 Aralık 2009 Perşembe 16:09:24


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?