4
Mayıs
2024
Cumartesi
AKSARAY

Güvenliği yüksek plakalar geliyor

Plakaların boyasının kalkmasıyla özellikle MOBESE okumalarında problem yaşandığını ifade eden Emniyet Genel Müdür Yardımcısı Celal Uzunkaya, "Bu konuda Şoförler Federasyonu'nu uyardık, gerekli önlemler alındı. Ayrıca güvenlik donanımlı plakalar üzerinde çalışıyoruz. Bu çalışmayla silinme, çalınma gibi sorunlarda ortadan kalkacak" dedi.

Aksaray ziyareti sırasında gazetecilerin sorularını yanıtlayan Trafik Hizmetlerinden Sorumlu Emniyet Genel Müdür Yardımcısı Celal Uzunkaya, Emniyet Genel Müdürlüğü'nün güvenlik donanımlı plakalar konusunda bir çalışmasının olduğunu açıkladı.

Gazetecilerin silinen plakalar konusunda sorusunu cevaplayan Uzunkaya, "Biliyorsunuz yasa gereği plakaların basımı Türkiye Şoförler Otomobilciler Federasyonu'nun illerdeki odalarınca yapılıyor. Ancak bu plaka malzemelerinin alınmasında, şartnamesinin belirlenmesinde bakanlık olarak müdahiliz ve takip ediyoruz. Bu plaka ve boyası ile ilgili bir sorun yaşandı. Hatta MOBESE uygulamasında plaka okumasından dolayı sıkıntılar vardı. Sonra Şoförler Odası bu boya olumsuzluğunu giderdi. Tüm araçların yeniden plakaları değiştirildi. Biz de bakanlık olarak bunu resmi yazı ile yazdık. Kesinlikle tüm plakaların değiştirilmesini ve bundan sonra da basımlarda da benzeri olumsuzluklarda da fırsat verilmemesini istedik. Sanıyorum illerimizde ekiplerin yönlendirilmesi ile bu tür plakaların değiştirilmesi sağlanıyor" dedi.

Plakaların güvenlik donanımlı yapılması için çalışmalar yaptıklarını da ifade eden Celal Uzunkaya, "Emniyet Genel Müdürlüğü olarak plakalar üzerinde yeni güvenlik sistemleri getiren bir çalışma yapıyoruz. Yani bırakın boyasının okunmamasını, plakaların güvenlikleri ile ilgili bir takım koruyucu önlemlerin getirileceği düzenlemeler de yapıyoruz. Öyle herkes herkesin plakalarını kullanamayacak. Yapacağımız uygulama ile plakalar çaldığında işine yaramayacak. Art niyetli amaçlar ile kullanımını önleyecek çalışmaları da yapıyoruz" şeklinde konuştu.

Gazetecilerin çipli plakalar mı geliyor sorusu üzerine Uzunkaya, "Şu an için çipli demeyelim ama güvenlik donanımlı plakalar olacak" diye konuştu.

İHA
Yayın Tarihi : 27 Mayıs 2009 Çarşamba 17:58:59


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?