4
Mayıs
2024
Cumartesi
AKSARAY

Güvercin cinayeti: Bir ölü iki yaralı

Aksaray’ın Baymış Köyü’nde güvercin nedeniyle çıkan tartışmada 1 kişi vurularak öldürüldü, 2 kişi yaralandı.

İddiaya göre, dün gece saat 23.00 sıralarında Baymış Köyü’nde ikamet eden Seyit Ali Arıbaş (40), hobi olarak yetiştirdiği güvercinlerinden bir kısmı kaybolunca daha önceden aralarında husumet bulunan komşusu Ozan Çalışkan’ın (35) evine giderek güvercinleri oğlu Y.Ç’nin (Yusuf Çalışkan(15) çaldığını söyledi.

Bunun üzerine çıkan tartışma kavgaya dönüştü. Kavga sonunda Y.Ç. evlerindeki av tüfeğini alarak dışarı çıkarken, Seyit Ali Arıbaş da belindeki tabancasını çıkardı. Kızı Eda Arıbaş’ın (13) ikazı ile silahını indiren Seyit Ali Arıbaş, Y.Ç’nin tüfeğinden çıkan saçmalara hedef olarak yere düştü.

Seyit Ali Arıbaş’ın silahını alan Y.Ç. yerdeki Seyit Ali Arıbaş, eşi Saniye Arıbaş (41) ve kızı Eda Arıbaş’a kurşun yağdırdı. Olay sonunda Y.Ç. ve babası Ozan Çalışkan kaçtı. Ambulansla yaralı olarak Aksaray Devlet Hastanesi’ne kaldırılan Seyit Ali Arıbaş hastanede hayatını kaybederken, Saniye Arıbaş ve Eda Arıbaş tedavi altına alındı.

Jandarmanın çalışmaları sonucu Ozan Çalışkan ve oğlu Y.Ç. yakalandı. Y.Ç.’nin cinayete üstlendiği, babasının da cinayeti oğlunun işlediğini söylediği bildirildi. Olayla ilgili tahkikat devam ediyor.

aksaray
Yayın Tarihi : 11 Kasım 2004 Perşembe 14:55:17


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?