4
Mayıs
2024
Cumartesi
AKSARAY

Hacı adayları dualarla uğurlandı

AKSARAY'DA HACI ADAYLARI DUALARLA UĞURLANDI

Aksaray'da 97 kişilik üçüncü hacı adayı kafilesi dualarla kutsal topraklara uğurlandı.

Aksaraylı hacı adaylarının kutsal topraklara yolculuğu devam ediyor. 97 kişilik üçüncü hacı adayı kafilesi, Aksaray Şehirlerarası Otobüs Terminali'nde düzenlenen törenle kutsal topraklara uğurlandı.

Hacı adaylarını kutsal yolculuk öncesinde yalnız bırakmayan Aksaray Belediye Başkanı Nevzat Palta, hacı adaylarına çeşitli hediyeler verdi. Ayrıca Aksaray Belediyesi tarafından otobüs terminalinde hacı adaylarına ve onları uğurlamaya gelen vatandaşlara ücretsiz çay servisi yapıldı.

Hacı adaylarının uğurlanması sırasında bir konuşma yapan Belediye Başkanı Nevzat Palta, mukaddes topraklara giden hacı adaylarının Türk milletinden, İslam aleminden ve tüm insanlık adına dualarını esirgememelerini istedi. Başkan Palta, “Herkese nasip olmayan kutsal bir yolculuğa çıkıyorsunuz. Bu yol meşakkatli ve fedakarlık isteyen bir yol. Haccın bir sabır işi olduğunu düşünerek sabırlı olun ve birbirinizi incitmeyin. Birbirinize daima sevgiyle, muhabbetle yaklaşın. Tabi oraya gidince mutlaka bizlere dua edin. Sizlerin o kutsal topraklarda yapacağınız dualara bizlerin ihtiyacı var. Allahü teala hepinize sağlık ve sıhhat içerisinde ailenize, sevdiklerinize kavuşmayı nasip etsin” dedi.

Yapılan duaların ardından hacı adayları kutsal topraklara yolcu edildi.

İHA
Yayın Tarihi : 9 Kasım 2009 Pazartesi 15:38:01
Güncelleme :9 Kasım 2009 Pazartesi 17:07:08


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?