2
Mayıs
2024
Perşembe
AKSARAY

Hayata tekrar 'Merhaba' dedi

Geçirdiği trafik kazasında kalbi duran ve önce eniştesi tarafından, ikincisinde ise hastanede hayata döndürülen 21 yaşındaki Aysun Sütemer, 4 gün yoğun bakımda kaldıktan sonra taburcu oldu. 

Aksaray'da geçtiğimiz günlerde iki servis aracının kaza yapması sonucu meydana gelen trafik kazasında 38 kişi yaralanmıştı. Kaza sonrasında olay yerinden geçen başka bir servis aracında bulunan Şahin Sevginç, kazazedelere yardım etmek için araçtan indi. Kazada yaralananlardan birisinin hanımının yeğeni Aysun Sütemer (21) olduğunu gören Sevginç, hemen yanına koştu. Beyin kanamasına karşı yeğenini uyanık tutmaya çalışan Sevginç, kalbinin durduğunu fark etti. Kalp masajıyla yeğenini hayata döndüren Sevginç, bu kez yoldan geçen bir otomobili durdurarak hastaneye hareket etti. Yeğenini, Aksaray Devlet Hastanesi'ne götüren enişte durumu doktorlara anlattı. Bu sırada genç kızın kalbi yine durdu. Doktorlar canlandırmaya aldıkları genç kızı tekrar hayata döndürdü. Hayati tehlikeyi atlatan genç kız, Konya Numune Hastanesi'ne sevk edildi. Yoğun bakım ünitesinde 4 gün kalan Aysun Sütemer, hayata gözlerini açtı. Daha sonra sağlık durumu hızla iyileşen genç kız, 3 gün daha gözetimde kalmasının ardından taburcu edildi. 

Kazayı hatırlamadığını belirten Aysun Sütemer, tek isteğinin eve gitmek olduğunu söyledi. Baba Mehmet Sütemer ise, "Kızım ölümden döndü. Canlandırma odasından çıkamayabilirdi. Çok mutluyum. Tek kızdığın nokta patronu. Bir kez bile arayıp sormadı. Beni en çok üzen bir de bu oldu. İşyerinde kızımı sigortasız çalıştırıyormuş, biz sigortasını yaptı biliyorduk. Hakkımı sonuna kadar arayacağım. 800 YTL hastaneye borçlanarak kızımı taburcu edebildik. Paradan çok insanlık önemliydi" dedi. 

Öte yandan, yeğenini kaza sonrası olay yerinde görerek hayata dönmesinde büyük rol oynayan enişte Şahin Sevginç de, mutluluğunu ifade ederken, o gün gelişen kaza ve sonrasında yaşadıklarını anlattı.
iha
Yayın Tarihi : 21 Mart 2007 Çarşamba 12:22:52


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?