4
Mayıs
2024
Cumartesi
AKSARAY

Hayırsever vatandaşın isyanı

Aksaray’da 150 yataklı hastane yaptıran hayırsever işadamı, yaptırdığı hastaneye isminin verilmemesine, "Hata mı yaptık hayır işledik diye" sözleriyle tepki gösterdi.

Aksaray il merkezine 1993 yılında 18 derslikli lise, 1995 yılında 24 derslikli ilköğretim okulu, 1998 yılında da 16 derslikli ilköğretim okulu yaptırarak kendi ismi ve eşinin ismini verdiren hayırsever işadamı Kamber Demir, 1999 yılında inşaatına başladığı ve 2002 yılında dönemin Sağlık Bakanı Osman Durmuş’a teslim etmesine rağmen açılışa yeni hazırlanan 150 yataklı Kanser Erken Tanı ve Kardiyoloji Merkezi’ne isminin verilmemesine tepki gösterdi.

Aksaray Valisi Hüseyin Avni Coş ile birlikte yaptırdığı hastaneyi gezen hayırsever işadamı, Vali Coş’a Kanser Erken Tanı ve Kardiyoloji Merkezi’nin tabelasını göstererek, "Benim ismim burada olmalı. 5 yıl emek çektim sadece küçük bir tabela konulmuş" dedi. Daha sonra Aksaray Valisi Hüseyin Avni Coş, hayırsever işadamı ile kardiyoloji merkezini gezdi. Vali Coş, Kamber Demir’e, "Bir tarafta Atatürk büstü bir tarafta da hayırseverimizin büstünü dikeriz. Bundan sonra yapacağı, yaptıracağı hayır işlerinde ’isim vermeme’, ’Allah rızası için yapma’, ’hayrın gizlisi makbuldür’ prensibini ortaya koyan bir hayırseverimiz olacak" dedi.

Yaptırdığı 150 yataklı hastaneye isminin verilmediği konusunda Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’a faks çektiğini belirten hayırsever işadamı Kamber Demir, "Hastaneye ismimin verilmediğini görünce Sağlık Bakanı’na faks çektim. Daha sonra Başbakanıma faks çektim. Başbakanımız Aksaray’a geldiğinde sayın valimize Kamber amcanın bir dediği iki olmayacak, bu adamı millete örnek olarak göstereceğiz dedi. Devletime şu ana kadar yaptığım yardım 4.5 trilyon. 4 tane hayır olarak okul yaptırıp teslim ettim. Bir cami bir de Kur’an kursu yaptırdım. Hayrıma son olarak, yaptırdığım hastane açılma aşamasında. Hastane konusunda 4 ay önce Sağlık Bakanımız’a gittim. Yaptırdığın hastaneye istediğin isim verilecek, sen Türkiye’ye örnek olacaksın dedi. Ben 51 senelik esnafım, bütün varlığımı, hayrıma devletime verdim. Mesut Yılmaz geldi, söz verdim yaptırdım. Başbakanımız Recep Tayyip Erdoğan geldi, dedim ki hoş geldiniz bizim vilayete, inşallah buraya ayak bastınız, sizin ayağınızın üzerine okul sözü vereceğim dedim ve söz verdiğim okulun temelini bugün yarın atacağım. Şimdiye kadar yaptırdığım okullara ismim verildi. Yalnız ben yaptırdığım bu hastaneye daha çok masraf ettim. İsmimin verilmediğini görünce şok oldum. Neden ismim verilmiyor? Sebep nedir? Ben bu kadar masraf etmişim, benim arkadaşlarım, köylülerim, çocuklarım neden ismin verilmiyor diye soruyorlar. Hata mı işledik, hayır yaptık diye? İsmim verilmezse yine Sağlık Bakanlığı’na gideceğim. Yakın zamanda hastaneye ismimin verilmesini istiyorum" şeklinde konuştu.

aksaray
Yayın Tarihi : 1 Aralık 2004 Çarşamba 14:19:12


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?