4
Mayıs
2024
Cumartesi
AKSARAY

İçme suyuna otomatik klorlama

Aksaray’da, Hasandağı’ndan şehir merkezindeki çeşmelere uzanan ve halk arasında Helvadere tatlı suyu olarak bilinen suyun otomatik olarak klorlanması sağlandı.

Aksaray Belediyesi tarafından yapılan çalışmalar sonunda, Kurtuluş Mahallesi Taşkesti Deresi’nde kurulan klor tesisinde inceleme yapan Belediye Başkanı Nevzat Palta, Helvadere suyunun bundan sonra daha düzenli bir şekilde klorlanacağını ifade etti.

Elle klorlanan Helvadere suyunun artık otomatik olarak klorlanacağını belirten Başkan Palta, "Tatlı su çeşmelerinden akan Helvadere suyunda daha önce el yordamı ile klorlama yapılıyordu. Ancak biz bunu daha düzenli bir hale getirmek için Kurtuluş Mahallesi Taşkesti Deresi’nde uygun bir bölgeye yeni klor tesisi kurduk. Bu sistem sayesinde hiç el değmeden otomatik bir şekilde Helvadere sularımız klorlanıyor. Klor dozajını nasıl ayarladığımıza gelince, bizim ekiplerimiz şehrin muhtelif bölgelerinden içme suyu numunesi alıyorlar. İçme suyu standartlarına göre oranlarını ayarlayarak, Helvadere suyumuzu klorlamaktadırlar. Şehrimizde kullanmakta olduğumuz Helvadere suyumuzun, sağlık açısından hiçbir problemi yoktur. Halkımız gönül rahatlığı içinde bu suyu içebilir" dedi.

HAKAN ÇAL- AKSARAY (İHA) -
Yayın Tarihi : 29 Aralık 2004 Çarşamba 10:03:49
Güncelleme :29 Aralık 2004 Çarşamba 16:36:22


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?