3
Mayıs
2024
Cuma
AKSARAY

İçme suyunda problem yok!

Aksaray'da zehirlenme şüphesiyle yaklaşık 200 kişinin hastanelere müracaat etmesi üzerine kentte adeta panik havası yaşanırken, bazı kişilerin sokaklarda, "İçme suyu zehirli içmeyin" diyerek halkı galeyana getirdiğini söyleyen Belediye Başkan Yardımcısı Sadi Özdil, "Su numuneleri incelendi ve suda herhangi bir olumsuzluğa rastlanmadı, halkımız bu dedikodulara inanmasın" dedi.

Dün geceden itibaren bulantı, kusma ve ateşlenme şikayetleriyle hastanelere müracaat edenlerin sayısının 200'e ulaşması ve gelenlerin şehrin çeşitli noktalarından olması halkı paniğe sürükledi.

Vatandaşlar zehirlenmenin sudan kaynaklanabileceğini düşünerek içme suyunu kullanmazken, bazı kişilerin sokaklarda gezerek tüm vatandaşları, "Suda zehir var içmeyin" diyerek uyardığı ve paniğe sürüklediği öğrenildi.

Bu gelişmelerin ardından açıklama yapan Belediye Başkan Yardımcısı Sadi Özdil, "Bugün sabah saatlerinden itibaren devlet hastanesine bulantı ve kusma şikayetleri nedeniyle vatandaşlarımızca başvurular olduğu ve bu durumun şehir şebeke suyundan kaynaklanmış olabileceği yönünde halk arasında asılsız bir söylenti dolaşmaktadır. İl Sağlık Müdürlüğü'müzle birlikte hastanede ziyaretler yaptık. Bazı vatandaşlarımız çeşitli şikayetlerle başvurmuşlar. Biz de her gün analizler yapılmasına rağmen tekrar bir numune alarak şebeke suyunu inceledik. Yapılan incelemede suda herhangi bir soruna rastlanmamıştır. Halkımızın sağduyulu olmasını ve asılsız söylentilere inanmamasını istiyoruz" ifadelerini kullandı.

Bazı kişilerin sokaklarda dolaşarak "Su zehirli içmeyin" diyerek halkı galeyana getirdiğini tespit ettiklerini belirten Özdil, "Bu kişilerin amacı nedir bilmiyoruz ama bu kişilerin eşkallerini polise bildirdik ve inceleme başlatıldı. Zehirlenmenin nedeni kesinlikle sudan kaynaklanmıyor. Ancak yetkililer hava değişiminden bazı turfanda gıdalarda sorun olabileceğini belirtiyorlar. Zehirlenmeye neden olabilecek her şey araştırılıyor" şeklinde konuştu.

.
Yayın Tarihi : 14 Mayıs 2008 Çarşamba 18:31:26
Güncelleme :14 Mayıs 2008 Çarşamba 18:35:52


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
isyankarr IP: 85.98.17.xxx Tarih : 16.05.2008 19:36:54

ne mağlum şebeke suyu dediğiniz suyun aynı şehir şebekesinden geldiği.kamerayı bulmuşken suyu içtiniz ama bu kadar ucuz mu halkın sağlığı? koltuktan su içmekle olmaz bu işş.ya da şehirde çok nadir olan ağaçları kesmekle belediyecilik yapılmaz.hangi yüzyılda yaşıyoruz?eski aksarayı geri getirin bize