3
Mayıs
2024
Cuma
AKSARAY

İl Genel Meclisi başkanını seçti


Aksaray İl Genel Meclisi yeni dönemin ilk toplantısını yaptı. En yaşlı üye Çapan Ekici başkanlığında toplanan meclis ilk olarak İl Genel Meclis Başkanını seçti. Başkanlığa tek aday gösterilen Şaban Bostan 16 AK Parti 4 MHP İl Genel Meclis Üyesinin oylarını alarak İl Genel Meclis Başkanı oldu..

İl Genel Meclis Başkanlığına seçilen Şaban Bostan yaptığı açıklamada İl Genel Meclisinin Aksaray’ın âli menfaatleri için birlik ve beraberlikten ayrılmadan hizmet önceliğini önemseyerek, Aksaray’a güzel yatırımlar ve hizmetler kazandırmak için iktidarı ve muhalefeti ile çalışacağını belirtti.

Bostan açıklamasında, “Seçmenlerimizin bize vermiş olduğu bu yük omuzlarımızda gerçekten çok ağırdır. Ama bizler bu ağır yükün bilinci içinde gelişen Aksaray’ımızı inşallah komşu illerimiz, bir kayseri bir Konya gibi yapabilmenin gayreti içinde olacağız . 5 yıllık süre içinde bu birlik ve beraberliğimizi devam ettirerek , hizmet kalitesini arttırıp, çeşitlendirip, bizi buraya gönderen değerli seçmenlerimizi memnun ederek onlara layık olmaya çalışacağız.”dedi

“Yolumuz uzun gayemiz hizmet” diyen İl Genel Meclis Başkanı Şaban Bostan, “Önemli olan hizmete odaklanmak. Burada biz Aksaray’ın gelişmesi, kalkınması için gelecek önerileri talepleri değerlendirip Aksaray’a kazandıracaklarını önemsiyoruz. Biz muhakkak asgari müştereklerde birleşeceğiz. Tüm meclis üyelerimiz 20 Aksaray İl Genel Meclis üyesi birlik ve beraberlik şuuru içinde Aksaray a hizmet etmenin gayreti içinde olacak . Yeni hizmet döneminin hepimize hayırlı uğurlu olmasını diliyorum.”

Yeni İl Genel Meclis Başkanı Şaban Bostan başkanlığında devam eden toplantıda, gizli oyla 1. ve 2. Başkan Vekilleri, Divan Katipliği Asil ve Yedek Üyeleri, 1 yıllığına 5 İl Encümen Üyesi seçimi yapıldı. Açık oylama ile belirlenen İhtisas Komisyonlarında görev alacak üyelerin seçimi yapılarak İl Genel Meclisinin ilk toplantısı sona erdi.

Seçimlerde 1.Başkan Vekilliğine 20 üyenin oyunu alan Ramazan Sergikaya, 2.Başkan Vekilliğine 20 üyenin oyunu alan Çapan Ekici, Divan Katipliğine 20 üyenin oyunu alan Ercan Yeşilöz, Selda Çıtak, İl Encümen üyeliklerine, Dede Teke, Suat Dik, Erol Özel, Ramazan Sergikaya, İbrahim Koyuncu seçildi.


 

Ajanslar
Yayın Tarihi : 8 Nisan 2009 Çarşamba 08:57:50


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?