29
Nisan
2024
Pazertesi
AKSARAY

İnşaat ustaları okullu oldu

İnşaatlarda çalışanların eğitilmesi için İnşaat Mühendisleri Odası Aksaray Şubesi’nin başlattığı kurslarda ders başı yapıldı.

Aksaray Valiliği, Bayındırlık İl Müdürlüğü ve İnşaat Mühendisleri Odası Aksaray Şubesi’nin ortak bir karar alarak inşaat ustalarının eğitilmesi için açtıkları kurslarda eğitim almayan inşaat ustalarının çalışmasına izin verilmeyeceğinin açıklanması kurslara ilgiyi artırırken, 127 inşaat ustasının müracaat ettiği ’Sağlam yapı’ kursları eğitim vermeye başladı. Kurslarda, Niğde Üniversitesi Aksaray Mühendislik Fakültesi öğretim üyeleri tarafından; demir, kalıp ve beton ustalarına inşaatlarda dikkat etmeleri gereken konular ayrıntılarıyla anlatıldı.

İki hafta sürecek olan kursların sonunda inşaat ustalarının bir sınava tabi tutulacağını açıklayan İnşaat Mühendisleri Odası Aksaray Şubesi Başkanı Şaban Ar, "Bir binanın yıkılması için bazen depreme dahi gerek kalmıyor. Sağlam yapılmayan bir binanın kendi kendine de yıkılabileceğinin üzücü örnekleriyle son yıllarda karşılaştık. İnşaat sektörünün mutfağında olan inşaat ustalarının eğitilmesi, onlara sağlam bir binanın özelliklerini anlatmak son derece önemli. Aksaray’da sağlam yapılar oluşturmak için açtığımız kurslarda eğitim alan inşaat ustaları sınavdan geçerek sertifika alacaklar. Sertifikası olmayanların inşaatlarda çalışmasına izin verilmeyecek. Ayrıca sınavda başarılı olamayanlar da ikinci kez eğitimlere katılmak zorunda kalacaklar. İlginin yüksek olması nedeniyle önümüzdeki aylarda tekrar sağlam yapı kursları açacağız" dedi.

Aksaray-İHA
Yayın Tarihi : 3 Ocak 2005 Pazartesi 11:46:09


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
mehmet koçak IP: 88.254.7.xxx Tarih : 1.12.2008 19:27:17

slm ; ben inşaat ustalıgı üzeride muhteşem bi projrm var bu proje hem işizligi hemde eğitime muhteşem bi katkısı vardır . bütün valiliklerden ve başbakanlıklardan yardım istiyorum , saygılar. kocakmeh@hotmail.com