4
Mayıs
2024
Cumartesi
AKSARAY

İnsan tacirleri jandarmaya takıldı

İnsan tacirlerine yönelik Aksaray, Hatay ve İstanbul'da düzenlenen eş zamanlı operasyonlarda biri Ermeni asıllı kadın 5 kişi gözaltına alındı.

Edinilen bilgiye göre, sahte pasaport düzenleyerek kaçak yollarla insan tacirliği yapıldığı yönünde ihbar alan Aksaray İl Jandarma Komutanlığına bağlı ekipler, şebeke üyelerini takibe aldı.

Şubat ayında başlayan takip sonunda şebeke üyelerinin kaldıkları yerler ve şebekenin işleyiş biçimi çözülürken Aksaray, Hatay, İstanbul ve Edirne bağlantılı oldukları tespit edilen şebeke üyelerine yönelik 4 ilde şok baskınlar yapıldı.
Yapılan baskınlar sonunda Hatay'da Esrafil K.(45), Aksaray'da Hasan Hüseyin A.(58) ile Yusuf K.(29) ve İstanbul'da Mehmet Y. (47) ile Ermeni asıllı olduğu öğrenilen Alvord Y.(48) gözaltına alındı. Edirne'de yapılan operasyonda şahıslara ulaşılamazken operasyonla ilgili 6 kişinin arandığı öğrenildi.

Jandarma ekipleri tarafından ifadeleri alınan şahısların sahte pasaportla çok sayıda kişiyi para karşılığında yurt dışına çıkardıkları öğrenildi. İşlemleri tamamlanan şahıslar, Aksaray Adliyesi'ne sevk edildi.

İHA
Yayın Tarihi : 11 Mayıs 2009 Pazartesi 18:01:08


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?