4
Mayıs
2024
Cumartesi
AKSARAY

İşsizlere yeni umut

Aksaray Valiliği özel sektörle iş birliği yaparak iş kursları açacak.
Organize sanayi bölgesinde, yatırım yaparak faaliyete geçen fabrikaların kalifiye eleman ihtiyaçlarının karşılanması, işsizlerinde bir meslek sahibi olması için çeşitli dallarda meslek kursları açılıyor.

Aksaray sosyal yardımlaşma ve dayanışma vakfının da destekleceği projenin yakında hayata geçeceğini ifade eden Vali Hüseyin Avni Coş, işsiz insanların bir meslek sahibi olacağını ve kalifiye eleman ihtiyacı bulunan işletme ve fabrikalarında bu taleplerinin karşılanacağını bildirdi.
 
Açılacak meslek kurslarının özel sektör ile işbirliği yapılarak, ihtiyaç duyulan alanlarda öncelikle düzenleneceğini söyleyen Vali, kurslara öncelikle ihtiyaç sahibi olan bir iş ve meslek sahibi olmayan kişilerin alınacağını belirtti. Vali “özellikle işsiz insanlarımızın meslek sahibi olması için çalışıyoruz. Kurslara devam edecek olan müracaat sahiplerine sosyal yardımlaşma vakfından destekleyeceğiz, onlara bu açılacak kurslara devam ettiği sürece bir miktar harçlıkta vererek bu kursları özendireceğiz. Özel sektörle işbirliği içinde yapacağımız bu çalışmalar dan sonra kursu başarı ile bitiren işsizlerin ihtiyaç duyulan alanlarda özel sektörde iş sahibi olması içinde gereken çalışmayı yapacağız.” dedi.

Halk eğitim merkezi müdürlüğünün Aksaray’da kalifiye eleman ihtiyacının karşılanması için, talep olunan iş kolunda kurslar açtığını da belirten Vali Coş organize sanayi bölgesinde faaliyet gösteren fabrikalarla iş birliği yaparak fabrika içinde kurs çalışmalarının devam ettiğini, kursiyerlerin hem eğitim aldığını hem de çalışmaya başlayarak iş sahibi olduğunu bildirdi.
Aksaray
Yayın Tarihi : 10 Aralık 2004 Cuma 16:42:48
Güncelleme :23 Aralık 2004 Perşembe 16:34:15


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?