30
Nisan
2024
Salı
AKSARAY

İstihdama fuar katkısı

Aksaray’da, Mesleki Teknik Eğitim Fuarı (METEF) düzenlenen törenle açıldı. Aksaray Endüstri Meslek Lisesi Teşhir Salonu’nda Vali Hüseyin Avni Coş tarafından açılan fuara Belediye Başkanı Nevzat Palta ve daire müdürleri de katıldı.

Fuarda konuşan Vali Coş, üretimin önemine değinerek, "Üretmek, teknolojiyi yakalamak bir ülke için çok önemlidir. Gençlerimiz üretmeye, teknolojiyi kullanmaya ve vizyonlarını her zaman geniş tutmaya özen göstermeli. Çalışan ve üreten ülkeler her zaman söz sahibi olmuşlardır. Bu tür fuarların açılması örnek olması bakımından çok önemlidir. Fuara katılan özel sektör temsilcileri, üretimleriyle öğrencilerimize ve fuara katılan vatandaşlarımıza örnek olarak önemli bir görev üstleniyorlar" dedi.

METEF fuarlarının gençlere ışık olacağını ifade eden Belediye Başkanı Nevzat Palta ise "METEF yıllardır Aksaray’da coşkulu bir şekilde açılıyor. Burada fuara katılan esnaflarımızın bir çoğu çocukluklarında bu fuarları görerek örnek almış kişiler. Gençlerimize örnek olması ve üretime teşvik açısından fuarı son derece yararlı buluyorum" dedi.

İHA
Yayın Tarihi : 26 Mayıs 2005 Perşembe 13:08:59
Güncelleme :27 Mayıs 2005 Cuma 12:34:43


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?