3
Mayıs
2024
Cuma
AKSARAY

Kaçak su araştırması yapılıyor

Aksaray Belediyesi ekipleri bahçelerde kaçak su ile sulama yapanları tespit etmek için araştırma başlattı. Kaçak su kullandığı tespit edilen bir kişi hakkında tutanak hazırlanarak yasal işlem başlatıldı.


Küresel ısınmayla birlikte yeraltı ve yerüstü su kaynaklarında meydana gelen azalmayı dikkate alan Aksaray Belediyesi, mevcut suyun tasarruflu kullanılması için tedbirlerini arttırdı. İçme suyunun kaçak olarak kullanılmasını engellemek ve israfı önlemek için çalışmalara başlayan ekipler bir çok mahallede bahçelerdeki sulamaların şehir şebekesinden yapılıp yapılmadığını kontrol ediyor.

Tacin Mahallesi 1818 numaraları Sokak'ta denetim yapan ekipler, bir evin bahçesinde toprağın altına yerleştirilmiş su vanası ile bahçenin bir başka yerine konmuş kaçak su çeşmesi tespit etti. Ekipler, söz konusu yerde kaçak su kullandığı belirtilen şahıs hakkında tutanak hazırlayarak yasal işlem başlatıldı.


Belediye Başkanı Nevzat Palta, vatandaşların içme suyu konusunda cezalı ve mağdur duruma düşmesini istemediklerini belirterek, "Ancak bu şehirde yaşayan herkes aldığı hizmetin bedelini, karşılığını vermek durumundadır. Üzülerek görüyoruz ki, belediyemiz görevlilerince yapılan denetimlerde bazı vatandaşların kaçak su kullandıkları tespit edilmiş ve bu kişiler hakkında tutanak tutularak yasal işlem yapılmıştır. Kaçak su kullanmak tüyü bitmedik yetimin hakkını yemek demektir. Vatandaşlarımızın bu konu üzerinde hassasiyetle duracağını ümit ediyor. Kaçak su kullananları 'Alo 185' hattına haber vermelerini bekliyoruz" dedi.

 

iha
Yayın Tarihi : 25 Temmuz 2007 Çarşamba 17:16:39


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
TURAN ÖCAL IP: 212.175.112.xxx Tarih : 1.08.2007 11:10:41
Ülkemizde yaz ayları ile birlikte su sıkıntısıda başlıyor.Sadece su sıkıntısı Aksarayda değil diğer illerdede aynı.Aksaray ortaköyde de aynı durum var.Belediyenin uyarmasına rağmen vatandaşlarımız aynı bildiğini okuyor.Allah onları hak yemeyen kullardan eylesin.