2
Mayıs
2024
Perşembe
AKSARAY

Kaçak su denetimleri sürüyor

Aksaray Belediyesi tarafından kurulan 'Kaçak Su Timi' ineklerin barındığı bir ahırda kaçak su kullanıldığını tespit etti. Ahırın sahibi hakkında yasal işlemlerin başlatıldığı açıklandı.

Edinilen bilgiye göre, bir ihbarı değerlendiren Aksaray Belediyesi İçme Suyu İşleri Müdürlüğü Kaçak Su Timi, Yeni Sanayi Mahallesinde bir evde inceleme yaptı. Evin ahırında ineklerin barındığı ahırda kaçak su kullanılan bir çeşme tespit edildi. Ev sahibi hakkında yasal işlemlerin başlatılacağını belirten yetkililer, kaçak su kullanmak için çeşitli yolların denendiğini belirttiler.

Özellikle bahçe sulama konusunda kaçak girişimler olduğunu ifade eden yetkilikler, "Kaçak suları tespit etmek için çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Vatandaşlarımızın belediyemize yaptığı ihbarları da anında değerlendiriyoruz. Kaçak kullanımların büyük bir bölümü bahçelerde ortaya çıkıyor. Kaçak olarak bahçelerine su çektirenler kaçak hatları saklamak için çeşitli yollara başvuruyor. İlk defa bir ahırda kaçak su kullanımına şahit olduk. Vatandaşlarımız şüpheli gördükleri durumları Aksaray Belediyesine bildirsinler" diye konuştular.

iha
Yayın Tarihi : 23 Ağustos 2007 Perşembe 17:53:22


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
serkan şişman IP: 88.240.48.xxx Tarih : 30.08.2007 10:14:49
neden kaçak sulara önlem alınmıyor.ayrıca kaçak suları 185 neden dikkate almıyor.Kaçak suları bildirmek için veb sitesi bulamıyorum yada yok.Kocaeli.Köseköy