7
Mayıs
2024
Salı
AKSARAY

Kaldırım işgaline ceza!

Aksaray’da özellikle çarşı merkezinde ve Atatürk Bulvarı ile Cumhuriyet Bulvarı üzerindeki kaldırımlara bazı esnafların sattıkları malları koyması ve yaya kaldırımlarını işgal etmesi üzerine denetimleri artıran belediye ekipleri, kaldırımları işgal eden tüm esnafları bir kez daha uyarmaya başladı.

Belediye Zabıta Müdürü Nusret Enli nezaretinde oluşturulan zabıta ekipleri, çarşı merkezi başta olmak üzere kaldırımları işgal eden tüm esnafları tek tek denetleyerek işgale son vermeleri konusunda uyarılarda bulundu. Zabıta Müdürü Enli, Aksaray Belediyesi Zabıta Müdürlüğü olarak şehir içerisindeki kaldırımları işgal eden esnafları bu konuda uyardıklarını belirterek, “Kaldırımlar yayalara aittir. Vatandaşlarımızın yürüme hakkı engellenmemelidir. Kaldırımları işgal eden esnaflara 5326 sayılı kabahatler kanununa göre ceza yazılacaktır. Malzemelerini kaldırıma çıkaran esnaflar hakkında tutanak tutularak cezai işlem yapılacaktır” dedi.

Aksaray Belediye Başkanı Nevzat Palta ise, vatandaşların kaldırım konusundaki şikayetlerini değerlendireceklerini ve Aksaray’da kaldırım işgaline son vereceklerini belirterek, “Dünyanın hiçbir yerinde kaldırımlar amaç dışı kullanılmaz. Amerika, Almanya, Fransa, İngiltere ve Ortadoğu ülkelerine gidin kaldırımları Aksaray’daki gibi göremezsiniz. Çünkü kaldırımlar yayalar için yapılmıştır. İnsanlar yürüyor. Aksaray’da ise kaldırımlar bazı esnaflar tarafından işgal edilmektedir. Esnaflar mallarının çoğunu kaldırım üzerine yığıyor. Vatandaşlarımız kendileri için yapılan kaldırımlarda yürüyemez hale geliyor. Belediye olarak esnaf kardeşlerimizden rica ediyoruz, halkımızın kaldırımlardan yürümesine mani olacak tarzda hiçbir şekilde satacakları malları koymasınlar. Buna kesinlikle müsaade etmeyeceğiz. Aksi takdirde kaldırım işgali yapanlar hakkında yasal işlem uygulayacağız” diye konuştu.

iha
Yayın Tarihi : 31 Mayıs 2012 Perşembe 14:52:28


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?