3
Mayıs
2024
Cuma
AKSARAY

Kantincisi olmayan kantin

Aksaray'da bir okulun kantininde öğrenciler, kantinci olmadan diledikleri gibi alışveriş yapıp, para kasasına ücretlerini kendileri bırakıyor.

Aksaray'da Bilim ve Sanat Merkezi'nde bulunan kantinde öğrenciler kantinci olmadan diledikleri gibi alışveriş yapıp, ücretlerini kendileri ödüyor ve para üstlerini de kendileri alıyor. Mehmet Akif Ersoy Mahallesi'nde bulunan Aksaray Bilim ve Sanat Merkezi'nde kantincisi olmayan kantinin açılış töreni yapıldı. Açılışa İl Milli Eğitim Müdürü Lütfiye Deneri, Okul Müdürü Hüseyin Bektaş ve öğrenciler katıldı.

Açılış töreninin ardından Milli Eğitim Müdürü Lütfiye Deneri, projenin çocukların ve okul yönetiminin arasındaki güçlü ve çok güzel bir güvenin eseri olduğunu belirterek, "Bu açılış bana göre bugüne kadar yapılan açılışlardan çok daha farklı bir açılış oldu. Çok anlamlı bir açılış oldu hepimiz adına. Ben emeği geçen okul aile birliği temsilcilerine, başkanına, öğretmenlerimize, idarecilerimize, her şeyden önce öğrencilerimize çok teşekkür ediyorum. Çünkü bu açılış onların emeği sayesinde gerçekleşti. Bizim değerler eğitimi kapsamında öğrencilerimize duyduğumuz sonsuz güvenin göstergesi uygulamalı bir çalışması olduğu için daha da bir anlamlı bu kantin açılışı. Ben öğrencilerimizi tebrik ediyorum. Böylesine büyük mutluluğu, böylesine güzel bir başlangıcı bizlere yaşattıkları için asıl onların herhalde bu konuda çok emeği geçmiştir. Çünkü kantincisi olmayan bir kantinden alışveriş yaparken onlara çok fazla sorumluluklar düşüyor ve sorumluluklarını almış, kendini gelecek için hazırlayan pırıl pırıl, bilim sanata gelen güzel öğrencilerimize çok teşekkür ediyorum ve hayırlı Uğurlu olmasını diliyorum" dedi.

Çocuklar ise kantincisi olmayan kantin uygulamasından son derece memnun olduklarını belirterek, projeyi desteklediklerini ve projenin öğretmenlerin kendilerine olan güveni sayesinde oluştuğunu söylediler

İHA
Yayın Tarihi : 5 Kasım 2013 Salı 14:08:07
Güncelleme :9 Kasım 2013 Cumartesi 18:12:31


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?