8
Mayıs
2024
Çarşamba
AKSARAY

Kar yağışı etkisini gösterdi

Aksaray'da gece başlayan kar yağışı hala devam ediyor. Şehir merkezinde kar kalınlığı 15 santimetreye ulaşırken, sabah evlerinden işe gitmek için yola çıkan vatandaşlar zor anlar yaşadı. Birçok bölgede araçlar yolda kalırken, okullar tatil edildi.

Özellikle sabah saatlerinde evlerinden işe gitmek için çıkan vatandaşlar kar nedeniyle zor anlar yaşarken, birçok araba yolda kaldı. Sürücüler araçlarına zincir takmak için kar altında uğraşırken Aksaray Bölge Trafik Şubesi ekipleri E-90 karayolunda ve Nevşehir karayolunda zincirsiz araçların trafiğe çıkmasına izin vermiyor.

Kar yağışı ve buzlanma nedeniyle onlarca küçük çapta trafik kazası da meydana gelirken Aksaray Nevşehir karayolunu trafiğe açık tutmak için Karayolları ekipleri tarafından büyük bir mücadele veriliyor. Şehir merkezinde ise Aksaray Belediyesi karla mücadele ekipleri temizleme çalışmalarına devam ediyor. Aksaray'da birçok köy yolunun ise yoğun kar yağışı nedeniyle kapandığı ve İl Özel İdaresi ekiplerinin köy yollarını trafiğe açmak için çalıştıkları bildirildi.

Kar yağışı birçok olumsuzluğa neden olurken, çocuklar kar yağışının keyfini çıkardı. Kartopu oynayıp kardan adam yapan çocuklar okullarında tatil olmasıyla gönüllerince sokakta eğlendiler.

iha
Yayın Tarihi : 17 Ocak 2012 Salı 11:23:57


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?