4
Mayıs
2024
Cumartesi
AKSARAY

Katili DNA ele verdi

Aksaray İl Emniyet Müdürlüğü Cinayet Bürosu ekipleri, 3 yıl önce işlenen cinayetin zanlısını olay yerindeki kaşkoldan alınan saç telleri ve tükürüğü DNA testine göndererek aydınlattı.

Katilin başka bir suçtan cezaevinde yattığı belirlendi.

Olay, 10 Şubat 2005 tarihinde şehir merkezinde bir büfede meydana geldi. Büfe sahibi Fatih Er, tüfekle açılan ateş sonucu öldürüldü. Aksaray Cinayet Bürosu dedektifleri, olay yeri inceleme ekipleriyle beraber tüm delillere el koydu. Olay yerindeki kaşkolu ve üzerindeki saç tellerini alan polis, yerde gördüğü kanlı tükürükten de numune alarak DNA'ya gönderdi. Bu arada polis, aylar süren araştırmasının ardından çok sayıda şüpheli tespit etti.

Tespit edilen şüphelileri tek tek inceleyen dedektifler, bazı şüphelilerden kan örnekleri alarak, daha önce elde edilen kıl ve tükürüğün DNA'sı ile uyumlu olup olmadığının belirlenmesi için İstanbul Adli Tıp Kurumu'na gönderdi. 3 yıllık çalışmanın ardından şüphelilerden 41 yaşındaki çok sayıda sabıkası bulunan Serdar K.'nin DNA'sı alınan örneklerle birebir tuttu.

Aradıkları cinayet zanlısının Serdar K. olduğunu belirleyen polis ekipleri, arama çalışmalarına başladı. Yapılan araştırmada Serdar K.'nin gasp suçundan geçtiğimiz yıl tutuklanarak Niğde Kapalı Cezaevi'nde tutuklu olduğu belirlendi.

Gasp suçunun yanı sıra adam yaralama gibi birçok suçtan da sabıkası olduğu öğrenilen Serdar K., Türk Ceza Kanun'un 81/1 maddesi gereği 'kasten adam öldürme' suçundan yargılanacak.

İHA
Yayın Tarihi : 7 Ocak 2009 Çarşamba 21:28:24


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?