7
Mayıs
2024
Salı
AKSARAY

Kesintiye pankartlı tepki

Aksaray'da sanayi sitesinde yaşanan elektrik kesintileri nedeniyle çalışamaz duruma geldiğini belirten esnaf, elektrik dağıtım şirketine tepkisini pankart asarak dile getirdi.

Aksaray Sanayi Sitesi'nde üretim yapan esnaf, elektrik kesintilerine tepki gösterdi. Günün değişik saatlerinde bir anda elektriklerin kesildiğini ve üretime ara vermek zorunda kaldıklarını ifade eden esnaf, iş makinelerinin de kesintilerden zarar gördüğünü savundu. Bu duruma tepki göstererek, "MEDAŞ ve onu kontrol eden kurumu, habersiz ve düzensiz olarak elektrik kesintisi yapıp ekmeğimizle oynadığı için adalet görmüyorsa Allah’a havale ediyoruz" yazılı pankartı sanayi sitesi girişine asan esnaf, yetkilileri göreve çağırdı.

Yapı malzemeleri satışı yapan Vedat Karademirtok, Organize Sanayi Bölgesi'nde sürekli elektrik kesintisi yapıldığını savundu. Özelleşmenin ardından Aksaray'a elektrik dağıtımına ilişkin yatırım yapılmadığını iddia eden Karademirtok, "Doğru dürüst elektrik veremiyorlar. Sürekli kesintilerle karşı karşıyayız. Bilgisayar sistemlerimiz çöktü. Ne jeneratör kullanabiliyoruz ne de başka bir şey. Tepkimizi dile getirmek üzere esnaf arkadaşlarla böyle bir pankart astık. Telefon açıyoruz ama ne ilgilenen var ne de bir muhatap var. Bütün Aksaray'ımız elektrik sıkıntısı yaşıyor" ifadelerini kullandı.

"MAKİNELERİMİZ YANDI"

Esnaf Zekai Yumuşak da habersiz yapılan kesintilerin üretim yaptıkları makinelerde arızalanmaya neden olduğunu belirterek, "Çalışmaya başlıyoruz ve bir de bakıyoruz ki elektrikler aniden kesiliyor. Önceden yaptığınız program, imalat hep alt üst oluyor. Bu durum her zaman böyle. Ne zaman gelecek, neden gitti hiç bilinmiyor. Arıyorsunuz ulaşamıyorsunuz, muhatabınız yok. Burada yetkili yok, telefonla aradığımızda İstanbul'daki müşteri hizmetleri çıkıyor karşımıza ve kesintiden haberleri yok. 5 saat elektriğin verilmediği kesintiler oluyor. Elektrik kesilip geldiğinde aşırı yükleme oluyor ve makinelerimiz yanıyor. Başlı başına bir sıkıntı” şeklinde konuştu.

Meram Elektrik Dağıtım AŞ Genel Müdürlüğünden konuyla ilgili yapılan açıklamada ise, genel elektrik kesintilerinin şehirde tek trafo merkezi bulunması ve yaz aylarında tüketimin artmasından kaynaklandığı bildirildi. Sanayi sitesindeki kesintinin, iş makinesi ile yer altındaki kablo koparılarak haber verilmeden tekrar kapatılması sonucu yaşandığını kaydeden yetkililer, arızanın 2 saat içerisinde giderilerek yeniden elektrik verildiğini bildirdi.

iha
Yayın Tarihi : 28 Haziran 2012 Perşembe 12:12:26


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?