3
Mayıs
2024
Cuma
AKSARAY

Kış, 3 bin yolcuyu yolda bıraktı

Konya, Aksaray ve Karaman'da etkili olan kar yağışı ve tipi, yaşamı olumsuz yönde etkiliyor.

Kar yağışı ve tipi, Konya'nın Toros Dağları'na yakın bölgedeki ilçelerinde çok sayıda köy yolunun kapanmasına ve elektrik kesintilerine neden oldu.

Yol açma çalışmalarına, belediyeler ve Karayolları ekiplerince devam edilirken, Ereğli-Halkapınar, Hadim-Bozkır, Taşkent-Ermenek ve Taşkent-Alanya yolları halen ulaşıma kapalı bulunuyor. Hadim ve Taşkent'te dünden bu yana elektrik kesintisi sürerken, bu ilçeleri Konya'ya bağlayan yollar da halen kapalı bulunuyor.

Konya'nın çevre il ve ilçelerle olan bağlantı yollarında rüzgarın etkisiyle yer yer yolda birikerek araçların seyrini engelleyen kar yığınları, trafikte aksamalara neden oluyor.

Seydişehir-Antalya kara yolunda Alacabel mevkisinde oluşan buzlanma nedeniyle ulaşımda aksamalar yaşanırken, zincirsiz otomobillerin ve tırların Antalya yönüne geçişine izin verilmiyor.

AKSARAY

Aksaray'ı Konya, Adana ve Ankara'ya bağlayan yollar ulaşıma açıldı. Kar kalınlığının 1 metreye yaklaştığı bölgede, Aksaray-Nevşehir kara yolu, tipi nedeniyle henüz açılamadı. Araçların Aksaray'dan Nevşehir yönüne geçişine izin verilmiyor. Yol açma çalışmalarının sürdüğü, 2 saate kadar yolun trafiğe açılabileceği belirtildi.

Aksaray-Nevşehir kara yolunun kapalı olmasına ve yetkililerin tüm ikazlarına rağmen, belde yolundan Nevşehir'e geçmeye çalışan 2 otobüsün kara saplanarak yolda mahsur kaldığı, otobüslerin kurtarılması için kar araçlarının görevlendirildiği bildirildi.
Öte yandan, Aksaray'ın tüm bağlantı yolları tipi nedeniyle oluşan kar yığınları yüzünden kapandığı için yola devam edemeyen yaklaşık 3 bin yolcu, geceyi Aksaray'da öğrenci yurtları ve otellerde geçirdi. Sabah Aksaray Valiliğince kahvaltı ikram edilen yolcular, kapalı olan Nevşehir yönü hariç diğer istikametlere gönderilmeye başlandı.

Kar yağışı ve tipinin etkili olduğu Güzelyurt ilçesinde ise kar kalınlığı ilçe merkezinde 1 metreyi aştı. Güzelyurt ile Aksaray arasındaki kara yolu ulaşımı kapanırken, Belisırma köyünde mahsur kalan ve diyalize girmesi gerektiği için durumu ağırlaşan böbrek hastası Bekir Aslan'ın Aksaray'a götürülmesi için ilçe belediyesi bir kepçeyi, köye doğru yola çıkardı.

KARAMAN

Karaman'da ise kar yağışı ve tipi nedeniyle Sertavul geçidinde yaşanan sorun nedeniyle dün akşamdan bu yana kapalı olan Karaman-Mersin kara yolu henüz trafiğe açılamadı. Ayrıca, yolda oluşan kar yığınları nedeniyle Karaman-Ereğli yolu da ulaşıma kapalı bulunuyor.

Karaman'da çok sayıda köy yolunun da ulaşıma kapalı olduğu, yol açma çalışmalarının sürdüğü öğrenildi.

AA
Yayın Tarihi : 30 Ocak 2008 Çarşamba 12:37:55


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
Op.D.Sami ÖNDER IP: 85.102.184.xxx Tarih : 1.02.2008 13:54:56

Allah yardımcıları olsun.