3
Mayıs
2024
Cuma
AKSARAY

Kolektör hat projesi tamamlandı

AKSARAY BELEDİYESİ KOLEKTÖR HAT PROJESİNİ TAMAMLADI

Aksaray Belediyesi tarafından Kuzey ve Güney arıtma tesisleri arasına yaptırılan kolektör hat projesi tamamlandı. Karasu Deresinin bu projeyle artık temiz akacağını söyleyen Belediye Başkanı Nevzat Palta, “Şehrimizin girişindeki kötü koku sona erdi. Çevre ve sağlık açısından da büyük önem taşıyan projemiz artık tamamlandı” dedi.

E-90 karayoluyla kesişen ve Aksaray'ın giriş noktasından geçen Karasu Deresi'nden yıllarca altyapı yatırımı yapılmadığı için kanalizasyon atıklarının aktığını belirten Belediye Başkanı Nevzat Palta, “Kuzey ve Güney arıtma arasında yıllarca atıklar Karasu Deresiyle gitmiş. Yazın Karasu Deresindeki kokular E-90 Karayolundan geçen sürücülerin burunlarını tıkamalarına neden oluyor; bu da şehrimizin prestijine büyük zarar veriyordu. Yıllarca altyapı yatırımı oya yönelik bir yatırım kabul edilmediği için bu çalışmalar yapılmamış. Ancak biz projemizi hazırladık ve yaklaşık 5 kilometrelik kolektör hat yaparak şehrimizi, çevremizi ve Karasu Deresini kokudan kurtardık. Önümüzdeki yıl Karasu Deresinde DSİ ile birlikte ortak bir çalışma yapıp bu derenin çevresine ağaçlar dikeceğiz. Bu bölge birkaç yıl içinde Aksaray'ın en güzel bölgesi olacak. Karasu Deresi berrak ve pırıl pırıl akacak” dedi.

Projenin yaklaşık 3 milyon liraya mal olduğunu belirten Başkan Nevzat Palta, “Biz bu projeye 3 milyon liraya yakın bir para harcadık. Belki vatandaşlarımız bunu görmüyor ama toprağın altına gömüyoruz. Önemli olan burada insanımızın sağlığı, şehrimizin geleceği, Aksaray'ın sağlıklı ve modern bir şehir olmasıdır. 5 yıl içinde yaptığımız altyapı, kanalizasyonla ilgili çalışmaların altında sadece insanca yaşanacak bir şehir meydana getirme, sağlıklı bir şehir oluşturma düşüncesi var. Şu andan itibaren Karasu Deresinde kötü kokular sona erdi. Halkımız bu hizmetimizden dolayı bize dua edecek” şeklinde konuştu.

ATIK SU ARITMA PROJESİ İÇİN DE ÇALIŞIYORUZ

Kolektör hat projesinin ardından Atık Su Arıtma Projesinin de gündemde olduğunu ve bunun için yaklaşık 3 yıldır çeşitli görüşmeler yapıldığını belirten Başkan Palta, “Biz şehrimizin her yönüyle örnek olmasını, çevreye duyarlı modern bir kent olmasını istiyoruz. Bunun için Atık Su Arıtma Projemiz de yeriyle, projesiyle büyük oranda hazır. Ancak çok büyük bir proje olduğu için Çevre ve Orman Bakanlığı ile ortak bir çalışma yapıyoruz. Finansman ve diğer bazı prosedürler halledildiğinde bu proje de kısa sürede hayata geçecektir” dedi.

İHA
Yayın Tarihi : 12 Kasım 2009 Perşembe 16:30:01
Güncelleme :12 Kasım 2009 Perşembe 16:34:08


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?