4
Mayıs
2024
Cumartesi
AKSARAY

Kolluk kanunları da AB'ye uydu

Aksaray Polis Meslek Yüksek Okulu’nda düzenlenen ’Yeni Kanunlarda Kollukla İlgili Değişiklikler’ konulu panelde, Avrupa Birliği (AB) sürecinde yapılan kanun değişiklikleri ele alındı.

Aksaray Polis Meslek Yüksek Okulu (PMYO) konferans salonunda gerçekleştirilen panele, Gazi Üniversitesi İktisadi İdari Bilimler Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Eyüp İspir, Bahçeşehir Üniversitesi Global Hukuk Eğitim Programı Direktörlüğü Başkanı Prof. Dr. Feridun Yenisey, Gazi Üniversitesi Hukuk Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Cumhur Şahin, Bahçeşehir Üniversitesi Global Hukuk Eğitim Programı Direktörlüğü Genel Sekreteri Rıza Küçükoğlu, Polis Akademisi Başkanlığı Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Bedri Eryılmaz, Aksaray Cumhuriyet Başsavcısı İsmet Efe, Aksaray Baro Başkanı Abdülkerim Yenil, Kayseri PMYO Müdürü Mustafa Yalçın, Aksaray Barosuna bağlı avukatlar, Aksaray, Niğde, Kırşehir, Nevşehir’den gelen polis ve askeri heyet ile Aksaray PMYO’da eğitim gören öğrenciler katıldı.

Panelin açılış konuşmasını yapan Aksaray PMYO Müdürü Celal Aydoğan, "Mevcut yasanın ülke gerçeklerinin gerisinde kalması, bunun toplumun her kesiminde dile getirilmesi ve AB’ye katılma sürecinde doğan zorluklar nedeniyle Yeni Türk Ceza Kanunu (TCK) kabul edildi. 1 Nisan 2005 tarihinde uygulamaya başlayacak yeni kanunun, evrensel hukuk kurallarını ne derecede temel aldığı ve ülkemiz ihtiyaçlarını ne kadar karşılayacağı zaman içindeki uygulamalarla görülecektir" dedi.

Merak eden herkesin internet veya başka yollarla kendilerinden bilgi alabileceğini belirten Bahçeşehir Üniversitesi Global Hukuk Eğitim Programı Direktörlüğü Genel Sekreteri Rıza Küçükoğlu da, "AB sürecinde çıkartılan yeni kanunu Türkiye’nin dört bir yanını dolaşarak anlatmaya devam edeceğiz. Ayrıca isteyenler internet adreslerimizden bizlere ulaşarak bilgi istedikleri takdirde hemen istedikleri bilgiler kendilerine ulaştırılacaktır" şeklinde konuştu.
Yeni Kanunun aceleyle çıkartıldığı ve uzmanların görüşlerinin alınmadığını ileri süren Aksaray Baro Başkanı Abdülkerim Yenil, "Yeni TCK’nın eksiklikleri bulunmaktadır. Bu da aceleyle çıkartıldığından kaynaklanıyor. Ancak birçok da önemli ve yararlı değişiklikler de yapılmıştır" dedi.

Aksaray Adalet Komisyonu Başkanı Gökhan Pala ise, "1926 yılından bu yana kullanılan kanun değiştirildi. Peki neden? Çünkü mevcut kanun artık bazı konulara yanıt vermiyordu. Çağdaş toplum vicdanına hitap edecek bir kanun çıkartılmalıydı. Bunun çalışması yapıldı" şeklinde konuştu.

Aksaray Cumhuriyet Başsavcısı İsmet Efe de, muassır medeniyetler seviyesinde yargı reformunun önemli olduğunu vurgulayarak, "Muassır medeniyetler seviyesine ulaşma bakımından yargı reformu çok önemlidir. Yargının en modern imkanlarla çalışmasının önemi geçte olsa anlaşılmıştır" dedi.

Daha sonra Gazi Üniversitesi İktisadi İdari Bilimler Fakültesi Öğretim Üyesi, Prof. Dr. Eyüp G. İspir başkanlığında, Bahçeşehir Üniversitesi Global Hukuk Eğitim Programı Direktörlüğü Başkanı Prof. Dr. Feridun Yenisey, Gazi Üniversitesi Hukuk Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Cumhur Şahin, Bahçeşehir Üniversitesi Global Hukuk Eğitim Programı Direktörlüğü Genel Sekreteri Rıza Küçükoğlu, Polis Akademisi Başkanlığı Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Bedri Eryılmaz, katılımcılara, ’Yeni Kanunlarda Kollukla İlgili Değişiklikler’ ve AB sürecinde çıkartılan yasayı soru-cevap şeklinde anlattılar.

AKSARAY (İHA) -
Yayın Tarihi : 29 Kasım 2004 Pazartesi 10:44:36
Güncelleme :29 Kasım 2004 Pazartesi 13:10:26


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?