2
Mayıs
2024
Perşembe
AKSARAY

Kömür için satılık köpek

Aksaray'da maddi sıkıntılar içinde yaşayan Yakışır ailesi, odun ve kömür ihtiyaçlarını karşılayabilmek amacıyla evlerinde bulunan süs köpeklerini gazete ilanıyla satışa çıkardı.


Aksaray'ın Çerdiğin Mahallesi'nde maddi sıkıntılar içinde kiralık müstakil bir evde yaşayan Muhammet ve Gülcan Yakışır çifti, çocuklarının ihtiyaçlarını karşılamak ve kışı sıcak bir evde geçirmek için Fıstık ismini verdikleri süs köpeklerinin 3 yavrusunu satışa çıkardı. Meliha (13), Mertcan (8) ve Rasim (5) isimli üç çocuğu olan Muhammet ve Gülcan çifti, istemeden de olsa, 3 çocuklarının ihtiyaçlarını karşılamak ve onların sıcak bir yuvada kışı geçirmelerini sağlamak için yerel gazetelerden birine 3 yavru köpeği satışa çıkardıklarına dair ilan verdi. Süs köpeği Fıstık'ın ve yavrularının evin neşe kaynağı olduğunu söyleyen Gülcan Yakışır, "Eşimin devamlı bir işi olmadığı için maddi sıkıntılar çekiyoruz. Sosyal yardımlaşmadan 20 torba kömür yardımı aldık ancak bu kışı geçirmemiz için yeterli değil. 3 çocuğumuz var. Onların okul ihtiyaçları ve kışı sıcak bir yuvada geçirmeleri için mecburen Fıstık'ın yavrularını satmamız gerekiyor. En küçük oğlum Rasim, yavruları çok seviyor. Onları sattığımız zaman çok
üzülecek ama satmaktan başka da bir çaremiz yok. Fıstık'ı eşim bir arkadaşından almıştı. Yıllardır yanımızda ve onu çok seviyoruz. Bizim neşe kaynağımız, çocuklarımızın arkadaşı oldu. Fıstık'ın 5 yavrusu olmuştu. İkisini 250 YTL karşılığında sattık. Şimdi 3 yavruyu 200'er YTL'den satacağız" dedi.

 

iha
Yayın Tarihi : 27 Kasım 2007 Salı 10:01:27


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?