8
Mayıs
2024
Çarşamba
AKSARAY

Kore gazisi kansere yenildi

Kore Savaşı’nda 2,5 yıl zindanda esir kalarak 'Gazi' unvanı elde eden Aksaraylı 85 yaşındaki Recep Ateş, kanserle savaşını kaybetti.

Kore Savaşı'nda 4 yıl mücadele eden Recep Ateş, Kurtuluş Mahallesi'ndeki evinde alzheimer, akciğerler rahatsızlığı ve prostat kanseriyle yaşam mücadelesi veriyordu. Gazi Ateş, evinde vefat etti.

Kore Gazisi’nin oğlu Ramazan Ateş, babasının prostat kanseri rahatsızlığı olduğunu belirterek, “Alzheimer hastalığı vardı, akciğerlerinde rahatsızlığı vardı. Prostat kanseriydi” dedi.

Aksaray Şehit Aileleri ve Gaziler Derneği Başkanı Hüseyin Koçak, Recep Ateş’in evini ziyaret ederek başsağlığı diledi. Recep Ateş’in son Kore Gazileri’nden olduğunu hatırlatan Başkan Koçak, “Rahmetli gazimiz Kore’de 4 yıl esir kaldıktan sonra Türkiye’ye dönüyor. Kore Gazilerimize, diğer gazilerimize ve şehitlerimizin geride kalan emanetlerine bizlerin toplum olarak sahip çıkmamız gerekiyor. Devlet büyüklerimiz de sahip çıkmalı” diye konuştu.

Kore Gazisi Recep Ateş’in yeğeni Ramazan Ateş ise amcasının Kore Savaşı’nda yaşadıklarını anlattı. Amcası Recep Ateş’in Kore Savaşı’nda 2,5 yıl zindanda esir kaldığını belirten yeğen Ramazan Ateş, “27 günde gemiyle Kore’ye gidiyorlar ve oradaki çatışmalardan sonra zindanlarda 2,5 yıl olmak üzere toplamda 4 yıl orada kalıyor. Savaşta cephede tuzağa düşürülen amcamın olduğu birliğin büyük kısmı şehit ediliyor. Amcam ölü numarası yapmış ve kimse dokunmamış. Çinli askerle gelerek yaralı olan tüm askerleri öldürüyor. Ondan sonra yaralı şekilde esir düşmüş. 2,5 yıl zindanlarda kalmış. Savaş sonrası amcamın ölüm haberi geldi. Gelen ölüm listesinde amcamın ismi de vardı. Daha sonra esir değişimi yapılırken yaşadığını öğreniyorlar” diye konuştu.

Kore Gazisi 85 yaşındaki Recep Ateş’in cenazesi öğle namazına müteakip kılınan cenaze namazının ardından Ervah Kabristanlığı’nda toprağa verildi.

iha
Yayın Tarihi : 9 Haziran 2012 Cumartesi 17:46:11


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?