3
Mayıs
2024
Cuma
AKSARAY

Krize rağmen kapasitesini arttırdı

Aksaray'da ürettiği ürünlerin yüzde 80'ini 37 ülkeye ihraç eden panel radyatör firması küresel krize rağmen kapasitesini 3 katına çıkardı.

Organize Sanayi Bölgesi'nde (OSB) kurduğu fabrikanın kapasitesini yüzde 200 arttıran Bor-Pan Panel Radyatör Fabrikası, buna ek olarak 160 dönümlük arsanın tahsisi için müracaatta bulundu.

Panel radyatör üretiminde bir dünya markası olma yolunda ilerlediklerini ve 37'in üzerinde ülkeye ihracat yaparak dünya pazarında daha aktif olduklarını belirten Fabrika Müdürü Soydan Durmuşoğlu, ekonomik krizin toplumun her kesimini etkisi altına aldığı bir süreçte büyüme hamlesine başladıklarını kaydetti.

Durmuşoğlu, mevcut fabrikanın civarında bulunan toplam 160 dönümlük bir arazinin tahsisi için OSB Yönetim Kuruluna başvuruda bulunduklarını, arazinin tahsis edilmesi durumunda inşaat çalışmalarının hemen başlanacağını ifade ederek, "Şu anda mevcut fabrika binamızın kapalı alanını yüzde 300 oranında arttırıp kapasitemizi mevcut arazide maksimum seviyeye getirdik. Ancak tahsis için müracaat ettiğimiz arazinin işlemleri tamamlandığında mevcut fabrikanın 2 misli büyük bir fabrika daha yapacağız" dedi.

Arsa tahsisinin fabrika sahipleri tarafından çok önemsendiğini belirten Durmuşoğlu, "Fabrikamızın dünyada 37 ülkede 63 müşterisi var. Bu müşterilerimiz üretimimizin yüzde 80'den fazlasını alıyorlar. Tahsis için istediğimiz 160 dönümlük arazi fabrikanın geleceği konusunda hayati önem taşıyor. Tahsis kararı için cevap bekliyoruz. Eğer bugün tahsis yapılırsa yarın dolgu için toprak taşıması başlayacak. Hatta dolguyu yapacak firma ile görüşmelerimizi dahi yaptık. Potansiyelimiz, üretimimiz şu anda çok iyi durumda. Hatta bazı yabancı firmalar şimdiden bize ortaklık teklifleri yapıyorlar. Ancak şu anda biz çok seçici davranıyoruz. İstediğimiz yatırımları tamamladıktan sonra firma yönetimimiz gelen teklifleri değerlendirecektir. Amacımız Aksaray'ı ısı merkezine dönüştürmektir" diye konuştu.

İHA
Yayın Tarihi : 24 Aralık 2008 Çarşamba 12:50:23


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?