7
Mayıs
2024
Salı
AKSARAY

Kül dökenlere ceza!

Aksaray Belediyesi kış dolayısıyla ortaya çıkan soba ve kalorifer küllerinin gelişi güzel dökülmemesi ve çevrenin kirletilmemesi konusunda vatandaşları uyarıyor.

Zabıta ekipleri, gelişi güzel kül dökerek çevreyi kirleten şahısları yakın takibe alıyor. Vatandaşlardan da bu konuda destek bekliyor. Yetkililer, kül dökenlerin görülmesi halinde vatandaşların 153 Alo Zabıta hattına haber vermelerini istiyor.

Belediye Zabıta Müdürlüğü yetkilileri, 5326 sayılı kabahatler kanuna göre soba ve kalorifer küllerinin gelişi güzel dökülerek çevreyi kirletmesi halinde 154 TL'den başlayıp, 4 bin 689 TL para cezası uygulanacağını belirterek bu konuda uyarıda bulunuyor.

Kış mevsiminin başlamasıyla birlikte soba ve kalorifer küllerinin rastgele dökülmesinin çevre kirliliğine yol açacağını belirten belediye yetkilileri vatandaşların bu konuda daha dikkatli olması gerektiğinin altını çizerek şu görüşlere yer verdi: "Bilindiği üzere Belediye Başkanımız Sayın Nevzat Palta daha temiz ve modern bir şehir oluşturmanın gayretindedir. Çevreye ve temizliğe büyük önem veren Başkanımızın talimatıyla şehrin her bölgesinde soba ve kalorifer küllerinin gelişi güzel dökülmesini önlemek için denetim başlattık. Vatandaşlarımızı kül dökme konusunda mağdur olmamaları için uyarıyoruz. Aksi davranışta bulunanlara 5326 sayılı kabahatler kanununa göre 154 TL ile 4 bin 689 TL'ye kadar para cezası uygulanacaktır."

CHA
Yayın Tarihi : 19 Aralık 2012 Çarşamba 12:19:20
Güncelleme :19 Aralık 2012 Çarşamba 12:21:15


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?